Sexul, bată-l vina! O jucătoare de top de tenis riscă suspendarea pe viață

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 15 mai 2021, ora 18:41,
tenis

Ceva mai rar întâlnit în societate, cu atât mai puțin în lumea sportului! O jucătoare de tenis a fost prinsă cu ”musca pe căciulă” într-un caz de dopaj.

Una dintre stelele noii generații din tenis a fost descoperită că a consumat substanțe interzise de comisiile de specialitate și riscă să fie pedepsită pe viață.

Sportiva în plină ascensiune, Dayana Yastresmka, e protagonista unui caz inedit în lumea sportului. Ocupanta locului 32 WTA a ieșit pozitivă la un test-antidoping și a încercat să păcălească judecătorii. La prima audiere, jucătoarea de 21 ani a explicat în fața judecătorului, că a consumat o substanță dopantă numită mesteleron, încadrată în articolul 2.1 din Programul Anti-Doping din tenis, pe cale sexuală de către iubitul ei după ce a întreținut relații intime cu acesta.

Însă, conform experților anti-doping, urina este singura metodă prin care această substanță poate fi detectată. Ea nu poate fi manipulată sau transmisă prin contact sexual, așa că ucraineanca e în mare încurcătură și riscă să fie suspendată pe viață din tenis.

Potrivit publicației germane Spiegel, tatăl acesteia i-ar fi cerut fostului ei iubit să-și asume vina, iar Dayana Yastremska a suținut aceeași variantă în fața judecătorilor.

„Afirm cu tărie că nu am luat vreodată substanțe interzise! Sunt stupefiată, ținând cont că, cu două săptămâni înaintea acestui test, pe 9 noiembrie 2020, testul efectuat la turneul de la Linz a fost negativ.

O concentrație foarte mică de mesterolon a fost depistată în proba de urină. Astfel, conform părerilor avizate pe care le-am cerut, a fost vorba despre transmitere accidentală a substanței. De asemenea, am aflat că mesterelonul este contraindicat la femei, având unele reacții adverse”, a declarat Yastremska, fostă ocupantă a locului 21 mondial, chiar din prima zi după aflarea rezultatului de al testul antidoping.

CITEȘTE ȘI –>> “Țeapa” primită de o tenismenă la un turneu ITF! Cum au “fentat-o” organizatorii

realitateasuspendare pe viatadopajdayana yastremskatenis
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”