Simona Halep, eșec neașteptat la Roland Garros! Unde a greșit românca. Analiza experților

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 04 octombrie 2020, ora 14:14,
simona halep roland garros

Simona Halep s-a oprit în faza optimilor de finală la Roland Garros, după ce a fost învinsă de către poloneza Iga Swiatek, scor 6-1, 6-2. Evoluția principalei favorite a competiției a fost analizată de către foștii mari jucători Tim Henman și Alex Corretja.

Iga Swiatek (19 ani, locul 54 WTA) a jucat perfect și nu i-a cedat nicio șansă de break româncei. Tactica ofensivă a polonezei a dat roade, reușind 30 de lovituri câștigătoare.

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) nu a jucat rău, dar nu a putut să schimbe planul de joc din mers și să-i pună probleme polonezei. Românca a avut 12 lovituri câștigătoare și a comis 15 erori neforțate.

Anul trecut, tot în optimi la Roland Garros, Simona Halep o învingea pe Iga Swiatek cu scorul 6-1, 6-0.

A fost un meci de mare calitate. De pe linia din spatele terenului, Swiatek a dictat jocul. Uneori, numărul erorilor neforțate poate să fie ridicat, cu această tactică. Dar, de la început până la final, Swiatek a dominat clar. A jucat cu multă încredere, e o mare surpriză să o învingi pe principala favorită a turneului.

Într-un astfel de meci, trebuie să fii activ, să ataci, pe mingi bine gândite. Doar Swiatek a dictat jocul, a arătat o tehnică splendidă. În plus, condițiile sunt diferite anul acesta la Roland Garros. E frig, mingile sunt grele, nu cred că o avantajează pe Simona. Dar Halep a arătat un tenis foarte bun în ultima perioadă. Azi, pur și simplu a întâlnit o adversară mai bună, a jucat fantastic Swiatek„, a spus britanicul Tim Henman la Eurosport.

Sunt foarte impresionat de modul în care a jucat Iga Swiatek. A avut încredere, a venit cu lovituri variate, pe care le ascundea foarte bine. A fost foarte relaxată și foarte sigură pe ea. Era o situație dificilă pentru ea, pentru că ultima dată când a jucat cu Halep a câștigat doar un game. Asta înseamnă că jucătoarele își îmbunătățesc jocul, tenisul se schimbă, cele tinere vor să le învingă pe cele mai bune.

În ceea ce o privește pe Simona, niciodată nu am sentimentul de dezamăgire. Pentru că nu știu dacă a jucat slab, dar ea de obicei găsea soluții. Acum n-a fost lăsată de către Iga Swiatek. Când ai o adversară care dictează ritmul de la început, e tare dificil să-ți găsești jocul. Mingea s-a mișcat mai rapid decât de obicei la Roland Garros. A fost greu pentru Simona să controleze situația„, a spus spaniolul Alex Corretja la Eurosport.

CITEȘTE ȘI -> Iga Swiatek, revelația de la Roland Garros! “Nu am cuvinte! Sunt foarte obosită”

roland garroswtaIga SwiatekHaleptim henmanalex Corretjasimona halepswiatek
Dinamo bucurie

Dinamo se întărește pentru sezonul viitor! Un jucător de la o rivală din Liga 1 și-a dat acordul să vină

burleanurade

OPINIE | Când va fi Burleanu răspunzător pentru rezultatele tricolorilor