Simona Halep, favorita care nu a fost luată în calcul la Wimbledon! „Și-a arătat spiritul de luptă”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 09 iulie 2019, ora 17:44,
halep-wimbledon

Simona Halep (locul 7 WTA) nu a fost cotată printre favoritele la câștigarea trofeului la Wimbledon, având în vedere forma româncei din ultimele luni și rezultatele ei pe iarbă în ultimii ani. Cu toate acestea, ‘Super Simo’ a ajuns în semifinale, pierzând un singur set.

Astăzi, Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang (locul 50 WTA), scor 7-6 (4), 6-1, după o oră și jumătate de joc.

Cheia meciului a fost, cel mai probabil, în primul set, când Simona a revenit de la 1-4.

Halep și-a arătat spiritul de luptă! Printre multele fațete uluitoare ale Simonei Halep în sfertul de finală cu Shuai Zhang a fost că românca nu a vrut să ceară intervenția fizioterapeutului pentru coapsa dreaptă.

De mai multe ori, Halep s-a lovit cu mâna peste picior, în semn de frustrare și pentru încurajare – în cele din urmă, a funcționat. Cu lupta ei tipică până la final, a șaptea jucătoare a lumii a câștigat la limită un prim set superb, apoi a defilat în setul secund.

De când a câștigat primul turneu de Mare Șlem, la Roland Garros anul trecut, Halep a avut imaginea unei jucătoare a cărei odisee este completă. Nimeni nu i-a dat vreo șansă la titlu înainte de începerea turneului de la Wimbledon.

Este cel mai important parcurs pentru Halep într-un turneu de Mare Șlem, după câștigarea Cupei Suzanne Lenglen vara trecută. Cea mai mare luptătoare din tenis a revenit și nu a spus ultimul cuvânt la Wimbledon 2019„, a scris site-ul turneului de la Wimbledon, după victoria Simonei Halep.

În semifinale, joi, Simona Halep va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina (locul 8 WTA).

semifinaleclasamentwimbledonsimona halepHalepwtashuai zhang