Situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara! Pierde dreptul de promovare în Liga 1 dacă joacă în Europa: „O aberaţie, să ne amâne”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 28 mai 2024, ora 15:09,
Corvinul Hunedoara
Corvinul Hunedoara

 

Este o situaţie incredibilă la Corvinul Hunedoara, după câştigarea Cupei României. Echipa lui Florin Maxim şi-a câştigat dreptul de a evolua în preliminariile Europa League, după ce s-a impus în finala Cupei României şi a primit licenţă de la UEFA.

Cu toate acestea, hunedorenii nu au drept de promovare şi riscă să nu aibă acest drept nici sezonul viitor.

Concret, tocmai participarea în cupele europene i-ar încurca pe cei de la Corvinul Hunedoara. Potrivit gsp.ro, câştigătoarea Cupei României a primit licenţă de la UEFA pe actuala formă de organizare. Cu toate acestea, fiind club de drept public, echipa nu poate promova.

Sursa menţionată mai sus precizează că cei de la Corvinul au pus la cale schimbarea formei de organizare încă de toamna trecută, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Dacă se va schimba forma de organizare, noua entitate va primi un alt CIS, care nu este înregistrat nici la FRF, nici la UEFA.

Dacă vor licenţa pentru Liga 1, cei de la Corvinul au timp până pe 15 iulie pentru depunerea dosarului. Data este însă exact între turul şi returul din Europa League, ceea ce înseamnă că este prea târziu pentru Corvinul să mai primească licenţă de la UEFA.

„Mi se pare normal ca Federația să ne acorde această dispensă, că doar reprezentăm România în cupele europene. Și ne-am câștigat acest drept pe teren, am câștigat Cupa. Nu poți să renunți așa la participare într-o cupă europeană, pentru o formalitate administrativă!

Ar fi o aberație din partea FRF! Să ne amâne, să putem depune documentele de schimare a formei de organizare mai târziu. Dosarul e pregătit, trebuie doar să obținem noul CIS. Oricum, cu riscul de a nu putea promova, Corvinul nu va renunța la cupele europene”, a declarat Ion Bădin, potrivit gsp.ro.