Supriză pentru Nicușor Dan! Tribunalul București a reîncadrat-o pe Gabriela Szabo director general la CSM Bucureşti

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022, ora 19:18,
Gabriela Szabo
Gabriela Szabo

Gabriela Szabo a anunţat că Tribunalul Bucureşti şi a decis reîncadrarea sa în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Gabriela Szabo trebuie reîncadrată în funcția director general la CSM Bucureşti

Multipla campioană mondială şi olimpică la atletism a mai adus la cuinoștință că primarul general al Municipiului Bucureşti, Nisușor Dan, a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată.

La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socielizare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gabriela Szabo (@gabriela.szabo75)

Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de Director General al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000lei cu titlul de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată.

Cred cu tărie că actul de justiţie se înfăptuieşte exclusiv de instanţele de judecată. Continui să cred că într-o societate civilizată este obligatoriu a fi respectat dreptul fiecărei persoane la demnitate şi onoare.

Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, este anunțul făcut de Gabriela Szabo.

Gabriela Szabo fusese detașastă de Nicușor Dan la conducerea Centrului Dalles la începutul lui iunie

La 3 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi.

El a susţinut la momentul respectiv că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management „defectuos”.

De altfel, la 21 noiembrie 2022, Nicuşor Dan a informat într-un mesaj publicat pe un site de socializare că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli depistate la CSM Bucureşti ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022.

Potrivit edilului, CSM a plătit, în 2018, prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ.

El susţine că, din suma achitată personalului administrativ, 190.965 de lei au fost încasaţi în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

gabriela szabocsm bucurestinicusor dan