ULTIMA ORĂ | O jucătoare importantă și-a anunțat retragerea din echipa de Fed Cup a României

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 21 ianuarie 2020, ora 19:46,
fed-cup

Irina Begu (locul 105 WTA) a anunțat că nu va mai participa în meciurile de Fed Cup ale echipei României. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani vrea să se concentreze pe turneele WTA.

Echipa de Fed Cup a României va înfrunta Rusia în play-off-ul Fed Cup pentru turneul final din 2020. Confruntarea va avea loc în România, pe 7 și 8 februarie 2020.

Câștigătoarele celor opt meciuri de baraj se vor califica la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, programat între 14 și 19 aprilie 2020.

La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu din decembrie că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, și în aceste condiții, îmi va fi greu să joc Fed Cup.

Practic, de cinci ani am jucat an de an Fed Cup, de două ori pe an, însă în momentul de față va trebui să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă. Am fost foarte sinceră și deschisă explicându-le, cum am fost de fiecare dată: în momentul de față nu am cum să îmi ajut echipa.

Am nevoie de câteva turnee la care să joc, să pot intra pe tablouri la alte Slamuri, pentru că sunt în situația în care nu pot intra la Slamuri, și de aceea trebuie, din păcate, să iau această decizie. Eu sper să nu fie o decizie definitivă. E greu de spus ce se va întâmpla. Mi-am ajutat echipa cât am putut de fiecare dată, însă în momentul de față este o situație diferită„, a spus Irina Begu pentru treizecizero.ro.

Irina Begu a jucat 19 meciuri în Fed Cup, în ultimii 9 ani. În 2019, Begu a pierdut confruntarea cu franțuzoaica Pauline Parmentier, în semifinalele competiției.

Astăzi, Irina Begu (locul 105 WTA) a fost învinsă de către olandeza Kiki Bertens (10 WTA), scor 1-6, 4-6, în primul tur de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului.

fed cupBeguirina beguretragereromania
Ion-Crăciunescu

Ion Crăciunescu vine la Realitatea Sportivă! Ediție specială, astăzi, de la ora 18:00, la Realitatea Plus

EURO 2020- profimedia-0590506911

Blestemul EURO 2020! După momentele cu Eriksen, un copil de doar 8 ani și-a pierdut viața