Un antrenor din Superliga acuză: „Este un campionat care a fost viciat!”

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 22 februarie 2024, ora 21:02,
ARBITRU
ARBITRU

 

Leo Grozavu, antrenorul lui Politehnica Iași, a lansat un atac dur joi, într-o conferință de presă, la adresa arbitrajelor din Superliga.

„Ce s-a întâmplat cu jucătorul care l-a accidentat pe Ispas și l-a scos din circuit? Nu s-a întâmplat nimic! Bine, mersi, mergem în continuare. Aceste greșeli de arbitraj care s-au îndreptat împotriva noastră ne-au privat de foarte multe puncte. Avem un jucător care iese din circuit cu o fisură la picior.

Fisura aia nu se putea observa imediat pe teren ca domnul Mladinovici să-și dea seama. A trebuit vreo cinci minute să-și dea seama că trebuie să dea un cartonaș galben, pe care l-a scos cu chiu, cu vai. Toate aceste delegări, toate aceste arbitraje sunt direcționate. Mă opresc aici, pentru că altfel aș intra într-o altă sferă”, a spus tehnicianul moldovenilor.

Leo Grozavu i-a criticat și pe conducătorii lui Poli Iași: „Și clubul nostru ar trebui să avem intervenții mai… De toamna trecută, alte cluburi, la cea mai mică adiere de vânt împotriva lor, au ieșit, au făcut un tam-tam de nedescris. Noi suntem o echipă foarte timidă, foarte disciplinată. În România, cine strigă mai tare, are dreptate! Noi nu strigăm, sper să nu fim nevoiți s-o facem”.

„Este un campionat care a fost viciat. Se fac greșeli multiple, cu tot cu tehnologie. Nu e normal! Avem absențe pentru că un arbitru nu a văzut un fault evident, care se vedea de pe Marte sau de pe altă planetă. Există tehnologie care trebuia să repare greșeala. Suntem oameni, putem greși. Nu-i fac un proces de intenție arbitrului cu Petrolul, dar cei care se ocupă de a repara o greșeală, trebuiau să o facă. Eu sper ca ierarhiile să fie făcute doar de echipe, mai puțin de terțe entități”.

leo grozavu