Un nou stadion de lux va fi construit în România! Ce oraș va beneficia de arena în valoare de 122 milioane de euro

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 10 iunie 2021, ora 12:30,
timisoara

După cele trei stadioane din București care au fost construite în ultimii ani pentru turneul final EURO 2020, a venit rândul unui alt oraș din țară să beneficieze de o nouă arenă la cele mai înalte standarde!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a dezvăluit printr-o postare pe Facebook că proiectul noii arene din Banat este în grafic. Acesta a mărturisit că noul stadion din Timișoara va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va costa undeva în jurul a 122 de milioane de euro. Totodată, Alin Nica a estimat că lucrările se vor desfășura până în anul 2025.

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului”, a scris Nica, pe pagina de Facebook.

Citește și EXCLUSIV | Un fost președinte de club face apel către autorități: “E păcat să vezi un stadion care stă să cadă”

noua arenastadion timisoararealitateaalin nicadeclaratii
Dennis Man, inter

Dennis Man a uitat de rivalitatea din Serie A! Postarea românului din urmă cu puțin timp

eriksen3

Ultimele detalii despre starea lui Eriksen: ”Am stat de vorbă cu tatăl lui”