Ungaria, replică dură către UEFA: „Un organism jalnic și laș! Au procedat ca în comunism”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 20:23,
Match de l’UEFA Euro 2020 opposant la Hongrie ŕ la France au stade Puskas Arena ŕ Budapest
Match de l’UEFA Euro 2020 opposant la Hongrie ŕ la France au stade Puskas Arena ŕ Budapest

Ungaria a fost sancționată de către forul european din cauza derapajelor rasiste și homofobe ale fanilor de la meciurile de la EURO 2020, din faza grupelor.

UEFA a decis ca echipa națională a Ungariei să își dispute următoarele două meciuri de acasă cu porțile închise. Dacă suporterii recidivează, sancțiunea se va prelungi cu încă un meci.

De asemenea, forul continental a amendat Federația de la Budapesta cu 100.000 de euro.

Reacția oficialilor maghiari nu a întârziat să apară. Peter Szijjarto, ministrul de externe al maghiarilor, i-a atacat în termeni duri pe cei de la UEFA, pentru decizia luată de aceștia, o decizie pe care a catalogat-o drept una ”comunistă”.

Sursa foto: Profimedia Images

„Comitetul care ia o astfel de decizie este un organism jalnic și laș! Ar trebui să le fie rușine de ei înșiși! Au procedat la fel ca în comunism: nu e nevoie de dovezi, ci doar de rapoarte unanime!”, au fost săgețile oficialului maghiar, îndreptate către UEFA, pe rețelele de socializare.

Ungaria a fost pedepsită de UEFA din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Franța și a remarcilor homofobe la adresa lui Cristiano Ronaldo, la meciul împotriva Portugaliei.

CITEȘTE ȘI –>> AMENDĂ URIAŞĂ PENTRU UNGARIA, DUPĂ INCIDENTELE DE LA BUDAPESTA

euro 2020ungariauefasanctiunerealitatea