Valeriu Iftime vrea să vândă clubul unor investitori germani: „Când le explici, nu înțeleg nimic”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 21:45,
Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, este decis să renunțe la clubul moldav. El susține că a început negocierile cu investitori din Germania.

Valeriu Iftime este nevoit să transforme clubul în societate pe acțiuni

Valeriu Iftime susține că a primit deja primele propuneri, de la investitori din Germania, dar discuțiile se opresc în momentul în care se face referire la forma de organizare a clubului.

Ideea nu e venită după un insucces sau după o noapte nedormită. Ideea de a ieși din fotbal o am de un an și ceva. Am o problemă, clubul este un nonprofit, așa că trebuie transformat în societate pe acțiuni.

E o chestiune juridică. Dacă reușesc lucrul acesta, mie mi-e ușor să-l vând. Azi am niște propuneri de la niște investitori din Germania care vor să vină.

Stăm la masă, la discuții, dar când le explici că sunt un nonprofit, nu înțeleg nimic. E o chestiune juridică de rezolvat, după care voi căuta investitori”, a spus Valeriu Iftime, conform digisport.ro.

Valeriu Iftime l-a numit antrenor la FC Botoșani pe Mihai Teja

După ce nu i-a mai prelungi contractul antrenorului Marius Croitoru, Valeriu Iftime l-a instalat pe banca tehnică pe Mihai Teja.

E greu să faci fotbal la Botoșani. Antrenorii care vor să vină aici trebuie să înțeleagă câteva lucruri, distanța, condițiile iarna. Am bătut palma cu Mihai Teja. S-a pliat cel mai direct pe ce cer eu.

Botoșani are un buget limitat, 5 milioane de euro. Mihai mi-a spus că se poate cu acest buget, mi-a dat Iașiul ca exemplu. El are școală multă, are și doctorat, e un atu pentru mine.

Obiectivele sunt să echilibreze bugetul și să ajungă în play-off. Dacă joacă spectaculos și creează o echipă, cum a făcut-o la Iași, la Mediaș și chiar la FCSB, eu o să fiu mulțumit”, declara Valeriu Iftime pe 9 iunie.

valeriu iftime