VIDEO | Concluziile căpitanului după meciul cu Spania. Chiricheș: „Puteam fi mai agresivi, mai hotărâți”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 06 septembrie 2019, ora 18:55,
chiriches
chiriches

România a fost dominată de Spania pe Arena Națională, dar putea să obțină un egal în ultimele minute de joc. Căpitanul ‘tricolorilor’, Vlad Chiricheș, a analizat la rece acest meci și le-a transmis un mesaj suporterilor.

Spania a condus România cu 2-0, după reușitele lui Sergio Ramos (29′ – penalty) și Paco Alcacer (47′). Florin Andone a reaprins speranțele ‘tricolorilor’ după golul din minutul 59. 

Diego Llorente a fost eliminat în minutul 79, iar România a ratat două ocazii uriașe în prelungirile partidei. George Pușcaș a fost blocat de fiecare dată de către portarul Kepa. 

După cinci runde din preliminariile EURO 2020, România a ajuns pe locul 4 în grupa F, după Spania, Suedia și Norvegia.

A fost greu, după un an greu al meu. Dar sunt fericit că m-am întors la echipa națională. Jucătorii noi au fost primiți foarte bine de grup, pentru că sunt jucători cu calitate, au și un moral bun. Vin după un Campionat European sub 21 de ani foarte bun și nu cred că le e greu să se adapteze aici.

Cel mai important este că n-am cedat niciodată cu Spania, am luptat să obținem un rezultat bun. La puncte negative am fi putut fi mai agresivi, puțin mai hotărâți pe anumite momente ale jocului. Am fi putut să egalăm în ultimul minut și poate nu s-ar fi vorbit așa de mult despre lucrurile negative.

Le-am transmis colegilor că trebuie să avem încredere, să avem o atitudine bună, să nu plecăm deja învinși. E clar acum, după meci, că nu am reușit pe toată durata jocului să facem acest lucru. Am întâlnit o echipă puternică, care nu prea îți dă mingea, te face să alergi foarte mult. După ce recuperezi mingea, e foarte greu să rămâi lucid.

Aș vrea să le transmis fanilor că la fiecare meci simt că avem nevoie de ei. Există un risc să jucăm fără ei, avem nevoie de ajutorul lor„, a spus Vlad Chiricheș pentru FRF TV.

Duminică, România întâlnește Malta, la Ploiești, pe arena ‘Ilie Oană’, de la ora 19:00.

jucatoriechipa nationalatineretvlad chiricheșromaniacăpitanChirichesu21