VIDEO | Iulia Curea, noul antrenor secund de la CSM București! ”Mi-aș fi dorit o altfel de retragere”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 01 iulie 2020, ora 11:46,
iulia curea csm bucuresti

Iulia Curea (38 de ani) este noul antrenor secund de la CSM București. Sportiva care a câștigat Liga Campionilor cu echipa din Capitală s-a retras după o carieră de 25 de ani, iar acum vrea să câștige trofeul european din postura de antrenor.

Iulia Curea este de astăzi mâna dreaptă a lui Adrian Vasile la CSM București! Antrenorul „tigroaicelor” este cel care i-a făcut propunerea.

„Mă bucură foarte mult că Iulia va fi antrenor secund și sunt fericit că am avut această idee foarte bună. Să ai alături de tine un om care este respectat de toată lumea și cu această experiență, nu poate fi decât un plus și cu siguranță va fi mai bună decât am fost eu ca antrenor secund”, a spus Adi Vasile.

Când am primit această ofertă m-am gândit foarte mult, pentru că e o șansă unică pe care nu o are toată lumea. Deocamdată nu știu cum e, o să văd când începem dar mă bucur că rămân la CSM, mă bucur că rămân pentru că asta am făcut de mai bine de 25 de ani și iubesc handbalul”, a spus Iulia Curea.

Iulia și-ar fi dorit ca altfel să se încheie cariera ei de jucătoare, dar pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap.

„Într-adevăr o relație lungă… 25 de ani, este greu , nu este exact retragerea pe care mi-am imaginat-o din cauza faptului că ne-am oprit practic din 11 martie nu am putut juca, nu am mai avut meciuri de handbal. Mi-aș fi dorit o altfel de retragere , nu să se oprească brusc așa, dar asta este situația, asta este viața, am acceptat-o, se termină o poveste și începe alta”, a mai spus Iulia Curea.

Nu le place pe locul 2

Noul antrenor de la CSM recunoaște că atât ea, cât și fetele s-au obișnuit greu cu ideea că acest sezon a fost unul compromis pentru CSM. Pe plan intern au terminat pe locul 2, iar la nivel internațional EHF a anulat sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde echipa bucureșteană era calificată.

„A fost foarte greu de acceptat situația, am vorbit, am fost nervoși, am stat la telefoane, nu putem schimba nimic. Asta a fost, ăsta a fost destinul nostru pentru acest sezon, important e că o luăm de la capăt și să fim sănătoși” – Iulia Curea.

CSM se reunește pe 6 iulie

După 4 luni de pauză forțată, fetele de la CSM București încep antrenamentele oficiale pe 6 iulie, în condiții de maximă siguranță. Jucătoarele străine au revenit în România pe 21 iunie și sunt în cele 14 zile de izolare.

În următoarea perioadă sportivele se vor pregăti în aer liber pe Arena Națională până vor avea voie să intre în sală.

 „Este un program special, nu va fi ușor, suntem foarte mult condiționați de tot ce se întâmplă. Probabil că antrenamentele cele mai multe vor fi în stadion, afară, în sala de forță probabil vom fi cât mai puține, împărțite. Chiar și mie, chiar dacă mă las, mi-e dor de handbal și aștept să începem”, a declarat Iulia Curea.

Are o carieră impresionantă

Câștigătoare a Ligii Campionilor, a Trofeului Campionilor și a Cupei Cupelor! De 11 ori câștigătoare a Ligii Naționale, de 6 ori a Cupei României și de 5 ori a Supercupei. Atât a adunat în palmares în 25 de ani de handbal, Iulia Curea.

Handbalista a ales să evolueze doar pentru România, deși nu a dus lipsă de oferte din străinătate. A jucat pentru Știința Bacău când avea doar 16 ani, apoi din 2002-2006 la HCF Piatra Neamț, din 2006-2013 la Oltchim, iar din 2014 până în 2020 la CSM București.

Iulia este un om foarte serios, un om care mai toată cariera ei a fost la cel mai înalt nivel atât ca sportiv cât și ca om. Este o persoană loială care face parte din echipa noastră din 2014 și a trecut prin toate etapele prin care clubul nostru a trecut în acest drum european pe care l-a avut”, a spus Adrian Vasile.

antrenor secundcsm bucurestiadrian vasileiulia curea
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”