A patra favorită de la Roland Garros s-a retras din motive medicale: „Nu am dormit 2 nopţi. E dificil să fiu performantă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 16:27,
Elena Rybakina
Elena Rybakina

Jucătoarea kazahă de tenis Elena Rybakina (4 WTA, cs 4) s-a retras sâmbătă de la Roland Garros, al doilea turneul de Mare Şlem al anului.

Elena Rybakina s-a retras de la Roland Garros din cauza unei infecţii virale

A patra favorită la câștigarea trofeului a anunțat că nu se prezintă la meciul din turul 3 cu jucătoarea spaniolă Sara Sorribes Tormo (132 WTA), din cauza unei infecţii virale.

Nu m-am simţit bine ieri şi cu o zi înainte. Nu am dormit două nopţi şi am avut febră şi dureri de cap. Este dificil să fiu performantă, să alerg şi chiar să respir, aşa că este singura decizie pe care o puteam lua”, a spus Rybakina, campioana en titre de la Wimbledon.

Astăzi am încercat să fac încălzirea, dar simt că decizia corectă este să mă retrag, pentru că este foarte greu să joci în această stare”, a adăugat ea.

Sara Sorribes Tormo accede, astfel, în optimi fără să joace, urmând să o înfrunte pe rusoaica Ekaterina Aelexandrova (23 WTA, cs 23) sau brazilianca Beatriz Haddad Maia (14 WTA, cs 14).

Roland Garros 2023elena rybakina