Cum motivează judecătorii arestarea lui Mario Iorgulescu: „Inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 25 mai 2020, ora 17:00,
mario-iorgulescu
mario-iorgulescu

Judecătorii de la Tribunalul București decideau pe 15 mai arestarea preventivă în lipsă a lui Mario Iorgulescu pentru o perioadă de 30 de zile.

La zece zile de la decizia luată de jucători a venit și motivarea măsurii care îl privează de libertate pe Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF.

„Astfel, judecătorul reține –în contextul derulării evenimentelor, astfel cum au fost expuse –că inculpatul a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat producerea unei coliziuni cu participanții la trafic.

În ceea ce priveşte circumstanțele factuale, judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor reţinute a fi fost săvârşite de către inculpat, astfel cum au fost mai sus descrise şi detaliate, având în vedere natura şi importanţa deosebită a valorilor sociale lezate prin săvârşirea infracţiunii (inculpatul ar fi comis cea mai gravă infracţiune contra vieţii -cea de omor, precum și o infracțiune gravă contra siguranței circulației pe drumurile publice). De asemenea, judecătorul are în vedere modul şi circumstanţele de comitere ale acestora.

Citește și • A doua echipă care rămâne fără antrenor în plină pandemie! Nu s-a mai prezentat la antrenamente

Modul și circumstanțele de comitere a faptelor conduc la concluzia unui profund dispreț al inculpatului față de viața persoanelor –participante la trafic –prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care stabilesc regimul de viteză pentru vehiculele care circulă pe drumurile publice. De altfel, judecătorul reține, astfel cum se va arăta mai jos, că ignorarea dispozițiilor legale care stabilesc un anumit regim de viteză pe drumurile publice nu a fost un comportament izolat al inculpatului.

În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului (…) judecătorul reține că este o persoană tânără, integrată social, fără antecedente penale, însă este consumator de …şi a dat dovadă de un comportament imprevizibil, conducând un autoturism care dezvoltă o putere foarte mare (…), cu o viteză excesivă, sub influența băuturilor …, împrejurări din care rezultăatitudinea acestuia de ignorare cu desăvârşire a normelor legale, un mare grad de indiferenţă şi o totală lipsă de respect faţă valorile sociale protejate, dar şi faţă de repercusiunile legale ale faptelor acestuia”, se arată în motivare.

Gino Iorgulescu ar fi condus sub influența alcoolului și a drogurilor, în data de 8 septembrie 2019 și a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Expertizele au arătat că Mario a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deși limita legală era 50 de kilometri pe oră.

Citește și • FRF primește o veste bună de la UEFA! S-a modificat termenul pentru comunicarea planului de reluare a competițiilor

arestare mario iorgulescumario iorgulescu