Acord între Ajax Amsterdam şi OGC Nice pentru antrenorul Francesco Farioli

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 22 mai 2024, ora 20:25,
Francesco Farioli
Francesco Farioli

Clubul francez Nice şi cel olandez Ajax au convenit asupra condiţiilor în care antrenorul Francesco Farioli se va alătura „lăncierilor”.

Francesco Farioli va antrena Ajax

Farioli a semnat anul trecut un contract pe două sezoane cu gruparea franceză OGC Nice, alături de care a terminat pe locul 5 în Ligue 1.

Acum, Farioli este dorit de Ajax Amsterdam, iar conducerea clubului francez a acceptat să se aşeze la masa negocierilor cu reprezentanţii olandezilor.

În cele din urmă s-a ajuns la un acord, pentru o sumă de transfer care nu a fost făcută publică, dar care se învârte în jurul unui milion de euro, iar antrenorul italian îşi va continua activitatea la Ajax, din sezonul viitor.

Pentru Farioli urmează acum negocierile cu olandezii, iar „lăncierii” cred că în zilele care vin va fi semnat şi contractul dintre cele două părţi.

Francessco Farioli a fost, în 2021, când a semnat primul lui contract de antrenor principal, cu turcii de la Fatih Karagumruk, cel mai tânăr manager într-o ligă profesionistă din Europa, la numai 31 de ani.

În carieră, Farioli a antrenat ca principal pe Fatih Karagumruk şi Alanyaspor, ambele din Turcia, şi pe Nice.