Acuze grave la adresa vedetelor lui Southgate: „Nu poți să lași un copil să bată”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 12:53,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Multă lume a fost surprinsă de alegerile selecționerului englez în privința jucătorilor care să execute loviturile de la 11 m în finala Euro 2020, contra Italiei. 

Roy Keane e de părere că liderii Albionului ar fi trebuit să își asume executarea uneia dintre cele 5 lovituri de departajare.

„Dacă ești Sterling sau Grealish, nu poți să stai și să lași un copil să bată un penalty înaintea ta. Nu poți! Nu poți lăsa un tânăr de 19 ani, emoționat, să execute în fața ta!Ei au mai multă experiență, Sterling are și trofee câștigate. Trebuiau să meargă înaintea copilului și iasă în față”, a declarat fostul fotbalist al lui Manchester United pentru Sky Sports. 

Sursă foto: Profimedia

Însă fanii nu au ținut cont de acest aspect și și-au vărsat oful pe Rashford, Sancho și Saka. Câteva dintre comentariilor lor de pe rețelele de socializare au avut tentă rasistă, iar Federația Engleză de Fotbal a ținut să riposteze.

„Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectați și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili”, a sunat comunicatul forului. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | IMAGINILE ZILEI LA LONDRA! CINE A FOST SUFLETUL PETRECERII ÎN VESTIARUL ITALIENILOR DUPĂ CÂȘTIGAREA TROFEULUI

realitateapenaltyuriexecutantirasismreactieroy keanefederatia engleza