Adi Mutu a vorbit despre problema cu substanțele interzise când juca la Chelsea: „Acum 20 de ani era un subiect tabu!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat luni, 14 noiembrie 2022, ora 12:49,
Adrian Mutu, Chelsea
Adrian Mutu, Chelsea

Adrian Mutu a avut o carieră de fotbalist impresionantă. Recent, tehnicianul Rapidului a vorbit despre un moment greu din trecutul său.

Mai exact, Mutu a povestit despre „scandalul cocaina”, pe vremea când era jucătorul celor de la Chelsea Londra. Iată ce a spus despre acel episod.

„Acum 20 de ani era un subiect tabu tot ce însemna droguri la noi în ţară!”

Încă mă simt judecat de oameni, pentru trecut. Cred că simt mai multă apreciere acum, de când m-am lăsat de fotbal şi sunt antrenor, decât atunci când jucam. Poate şi pe undeva invidia asta a omului a făcut să se întâmple acest lucru. Nu am analizat de ce. Poate simţeam o părere de rău că la mine în ţară nu sunt apreciat aşa cum sunt în Italia, de exemplu.

Au fost multe momente… la 23 de ani să treci la nivel psihologic printr-o astfel de experienţă e foarte greu să crezi că poţi să îţi revii. În afară de părinţii mei şi de câţiva prieteni nu am avut cam pe nimeni pe lângă mine. Nimeni nu se pricepea la problema aia, nu aveam cum să gestionăm. Era un caz unic şi pentru noi românii.

Acum 20 de ani era un subiect tabu tot ce însemna droguri la noi în ţară. Am încercat să ţinem această problemă ascunsă, nu ştiu de ce, încât a devenit o problemă socială foarte gravă în momentul de faţă. Acum mulţi părinţi se confruntă cu probleme mari. Fiind vedetă, ca să spun aşa, orice faci se înmulţeşte cu 10 pentru că tu ar trebui să fii model. Lumea se gândeşte că noi trăim în puf.

Anturajul dacă este unul prost, şansele de a greşi sunt mult mai mari. Probabil trebuia să apelez la nişte oameni profesionişti care să mă facă să gestionez într-un mod pozitiv toată situaţia.

Clubul Chelsea nu mi-a acordat nicio susţinere. Dar nici nu ştiu dacă e normal… cu mine, în secunda doi, s-au lepădat la mine. Nu ei m-au trimis (n.r. la clinica de reabilitare), a fost ideea mea. Am decis să stau o săptămână, după am vrut să mai stau o săptămână, dar mi-au spus că nu e cazul”, a declarat Adrian Mutu, pentru „De-a viaţa ascunselea”.

adrian mutu