Adrian Bumbescu, discurs manifest după ultimele rezultate ale României: ”Uite unde am ajuns. E păcat!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022, ora 23:34,
Adrian Bumbescu
Adrian Bumbescu

România a retrogradat în Nations League. Echipa a suferit mai multe umilințe cu Edi Iordănescu în acest an, printre ele și două înfrângeri cu Muntenegru. Adrian Bumbescu spune că trebuie să se facă ceva, deoarece România a avut un trecut glorios.

”Am avut un fotbal aşa frumos, dar suntem în cădere liberă. E păcat că s-a ajuns aici. Cine este de vină? Cei care conduc, cine poate să fie de vină? Nu pot să dau eu vina pe Burleanu… e vorba despre toţi cei care sunt în măsură să hotărască ce se întâmplă. Aici trebuie făcut ceva”, a afirmat Bumbescu, acum în vârstă de 62 de ani.

„Mă rănesc aşa rezultatele astea ale naţionalei… să fim într-o grupă aşa de uşoară şi să terminăm pe ultimul loc, e păcat. În perioada mea băteam cu 3-1 pe Spania la Bucureşti şi erau atunci Butragueno sau Camacho. De ce atunci am putut şi acum nu mai putem? E total nefiresc. Însă eu consider că Edi Iordănescu ar trebui să continue.

Dacă aducem alt antrenor, ce facem? Nu o luăm de la capăt? Eu spun că trebuie întinerită echipa. Riscăm 2-3 ani fără rezultate aşa mari şi întinerim echipa. Şi cu cei de acum e acelaşi lucru, dar barem întinerim echipa. Trebuie să facem ceva pentru că am avut un trecut extraordinar… din ’70, de la Guadalajara, am avut atâtea calificări şi jucători mari… se uită acum săracul Balaci sau Gicu Dobrin şi spun ‘Uite unde am ajuns’. E păcat”, a precizat el.

„Trebuie făcute academiile, pentru că nu vine nimic din spate. Ne lăudăm cu echipele U19 şi U21, dar jucătorii cum trec la seniorat nu mai sunt. Trebuie să facem academii în oraşele mari, în Timişoara, Oradea, Târgu Mureş şi aşa mai departe.

Trecerea de la juniorat la seniorat e foarte, foarte dificilă, jucătorii se pierd pentru că nu joacă în mod constant. Am adus jucători străini de peste 30 de ani care ocupă locurile tinerilor români. Regula asta Under (Under-21) e foarte bună, chiar ar trebui să se impună trei jucători, aşa le facem loc copiilor noştri să crească”, a explicat el.

romaniabumbescuiordănescu