Adrian Mititelu și amintirile sale din închisoare: „Eram ospătar, serveam deținuții cu mâncare! Unii râdeau, alții mă încurajau, unii mă înjurau!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 10 august 2022, ora 12:09,
Adrian MItitelu
Adrian MItitelu

Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare în această vară și a revenit alături de echipa sa, FC U Craiova 1948. Închis din cauza transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB, Mititelu s-a declarat nevinovat tot timpul.

Recent, acesta a povestit despre drama pe care a trăit-o după gratii, acolo unde a fost înconjurat de infractori deosebit de periculoși.

„Eram ospătar. Primeam mâncarea de la bucătărie și le-o puneam deținuților în farfurie!”

„În Craiova, în penitenciarul de maximă siguranță, e foarte greu. Mai ales pentru mine, care nici nu știam cum arată un arest. Părea un vis. Era pandemie când am fost încarcerat. În prima noapte am fost dus pe o secție de maximă siguranță, unde sunt încarcerați cei care comit fapte grave, omor. Am stat în camere mici, timp de 15 zile. A fost cumplit.

Am stat într-o celulă de 3×3. Toți de acolo țipau, urlau. Unii râdeau, alții mă încurajau, unii mă înjurau. Făceau glume «Gata, te-a băgat Olguța la închisoare». A fost complet. Eu tot credeam că se întâmplă ceva și nu rămâne sentința. Toți avocații erau optimiști. După câteva luni m-am obișnuit și am luat-o ca atare. Îmi era teamă că echipa nu rezistă. Nici pentru Adiță nu a fost ușor, avea 23 de ani și jumătate.

M-am gândit să scriu o carte. Dar nu pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 20 de zile. Am multe de scris. M-am gândit la un titlu «50 de ani în fotbal». În detenție, inițial serveam mâncarea. Eram ospătar. Primeam mâncarea de la bucătărie și le-o puneam deținuților în farfurie”, a declarat Adrian Mititelu, conform celor de la GSP.

Mititelu îl laudă pe Marius Croitoru, tehnicianul echipei sale!

„Sunt foarte mulţumit şi avem un antrenor foarte bun. M-a surprins din toate punctele de vedere şi îl susţin din toate punctele de vedere. Chiar sunt mulţumit de activitatea şi de felul lui de a fi. 

Chiar este un antrenor… Din tot ce am avut până acum, este cel mai aproape de ceea ce îmi doresc”, a declarat Adrian Mititelu, pentru cei de la OrangeSport.

liga 1adrian mititelu