Ajutor de stat pentru cluburile din Liga 1? Ministrul Sportului: „Este nevoie de o evaluare a daunelor”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 23 mai 2020, ora 21:14,
ionut-stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, ia în calcul aplicarea unor scheme de ajutor de stat pentru cluburile sportive din România, pentru acoperirea daunelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Fotbalul este cel mai afectat de suspendarea competițiilor, la mijlocul lunii martie. FRF și LPF plănuiesc reluarea Ligii 1 în weekend-ul 13-14 iunie.

Guvernul ia în calcul posibilitatea garantării de către stat a unor împrumuturi făcute de cluburile sportive. Pierderile pentru fotbalul românesc în ultimele luni sunt de ordinul sutelor de mii de euro.

Încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de COVID-19. Şi aici este nevoie de o evaluare a daunelor din partea cluburilor, cât mai exact şi justificată cu documente a pierderilor financiare pe care le-au avut.

Aş îndrăzni să mă gândesc şi la nişte granturi pentru realizarea de investiţii care să se proiecteze pe o perioadă cât mai îndepărtată. Şi nu în ultimul rând câteva garanţii din partea statului pentru accesarea de credite. Pentru cei care au această componentă, de ce să nu oferim garanţii pentru credite pe o perioadă mai îndepărtată„, a spus Ionuț Stroe.

ionut stroe ministrul sportului

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Protest de proporții împotriva FRF! Mesajul fanilor: “Nu ne puteți opri”

CITEȘTE ȘI -> Un fost jucător din Liga 1 nu vrea să mai audă de România! “O țară săracă! Un profesor câștigă 250 de euro”

sportcoronaviruscluburimtsfotbalministrul sportuluiguvernliga 1ajutor de stationut stroe
eriksen1

Primele reacții după ce Eriksen s-a prăbușit pe teren: „Haide Chris, fii puternic!”

eriksen

EURO 2020 | VIDEO | Danemarca – Finlanda, întrerupt după ce un fotbalist a leșinat pe teren