Alarmă la Tokyo! Primele cazuri de coronavirus descoperite în rândul sportivilor prezenți la JO

Articol de George Drafta - Publicat duminică, 18 iulie 2021, ora 11:45,
Sursă foto:  Profimedia
Sursă foto: Profimedia

După ce ieri au anunțat că 15 persoane au fost declarate pozitive după efectuarea testelor la coronavirus, astăzi organizatorii competiției din capitala Japoniei au dezvăluit că și doi sportivi din satul olimpic s-au înscris pe această listă. 

În total 10 persoane au prezentat urme ale virusului în corp, conform Kyodo News. Potrivit surselor de la Tokyo, cei doi sportivi sunt din aceeași țară și de la aceeași disciplină. Comitetul de Organizare a refuzat să ofere detalii cu privire la acest caz. Din fericire, delegația României este în siguranță, iar sportivii care ne reprezintă la ediția din acest an a JO s-au antrenat astăzi pentru prima dată în bazele de pregătire de la Tokyo. Canotorii, tiriștii, gimnaștii au fost primii care au vizitat sălile de antrenament.

Tot astăzi se vor stabili și cine vor fi cei 6 membri ai delegației noastre care vor însoți sportivii pe stadion la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Sursă foto: Profimedia

„Organizatorii ne-au anunțat modalitatea de participare. Vor avea dreptul doar șase oficiali din fiecare Comitet Național, plus sportivii. Pentru oficiali am primit deja șase „marshing passuri”, cu care se va putea intra pe stadion. La sportivi nu e nevoie, ei vor putea intra pe bază de acreditare.

Dar trebuie să stabilim cine va putea merge pentru că e clar că sportivii care intră în concurs pe 24 iulie nu vor putea lua parte la deschiderea Jocurilor”, a declarat Florin Mișcă, șeful de misiune al COSR la Tokyo.

CITEȘTE ȘI –>> DE CE SE TEMEAU ORGANIZATORII JO NU AU SCĂPAT! EXPLOZIE DE CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN SATUL OLIMPIC

cazuri pozitivejocoronavirussportivirealitatea