Alexandru Dedu a pierdut alegerile pentru preşedinția Federaţiei Române de Handbal. Cine e noul conducător

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 28 aprilie 2022, ora 16:38,
Alexandru Dedu
Alexandru Dedu

Fostul arbitru Constantin Din (53 de ani) a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, informează Agerpres.

Acesta îi succede lui Alexandru Dedu, care a fost de asemenea candidat. În primul tur, cei patru candidaţi la funcţia de preşedinte al FRH au fost votaţi după cum urmează: Constantin Din – 95 voturi, Alexandru Dedu – 79 voturi, Bogdan Voina – 48 voturi şi Maximilian Gavrilă – 1 vot. În turul al doilea, Bogdan Voina, fiul mareului handbalist Radu Voina, le-a recomndat celor care l-au votat să-l susţină pe Din. La alegeri au participat toţi cei 225 de membri afiliaţi cu drept de vot ai Federaţiei Române de Handbal.

Alexandru Dedu ocupa funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal din 10 februarie 2014. Atunci i-a învins încă din primul tur pe contracandidaţii săi, Remus Drăgănescu şi Cristian Gaţu. Al doilea mandat l-a câştigat la 14 februarie 2018 la doar un vot diferenţă, învingând-o pe Narcisa Lecuşanu în al doilea tur de scrutin.

Constantin Din este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi a fost arbitru internaţional IHF, oficiind la meciuri importante în ultimii 20 de ani, de la întrecerile europene la Campionate Mondiale şi Jocurile Olimpice.

Constantin Dinalexandru deduhandbal