Alexandru Pelici a dat de zid la o zi după numire: „Încerc să aflu cât mai repede ce trebuie să fac”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 02 septembrie 2022, ora 22:14,
Alexandru Pelici va pregăti naționala U19 României pentru a participa în grupa de calificare la EURO 2023
Alexandru Pelici va pregăti naționala U19 României pentru a participa în grupa de calificare la EURO 2023

FRF a informat, joi, că Alexandru Pelici este noul selecționer al naționalei U19 a României, la o săptămână după plecarea de la CS Mioveni.

Primul meci al lui Alexandru Pelici ca selecționer are loc pe 21 septembrie

Noul selecționer a recunoscut că nu știe foarte bine ce are de făcut. „Este o bucurie pentru mine și este ceva inedit pentru că nu am mai lucrat pe această nișă și acum încerc să aflu cât mai repede ce trebuie să fac pe această poziție.

Este o onoare să-ți reprezinți țara și este o onoare ca sportiv sau ca antrenor ca să ajungi aici. Este o oportunitate și sper să nu dezamăgesc, și să mă descurc.

Încerc să aflu cât mai mult și cât mai repede, pentru că timpul este foarte scurt. Vom avea trei meciuri în această lună, pe 21, 24 și pe 27, și așa că timpul este foarte scurt.

Am încredere în oamenii care au muncit aici și au rămas să mă ajute și pe mine, și mă bazez mult pe sprijinul domniilor lor.

Stoichiță (n.r. – directorul tehnic Mihai Stoichiță) m-a sunat acum patru zile, nu mai eram la Mioveni când am primit oferta. Era nevoie de o schimbare și eu simțeam că lucrurile nu merg așa cum mi-aș fi dorit.

Am avut destul de mult ghinion, am jucat și cu echipe vârful clasamentului sau cu echipe care își doresc să câștige campionatul”, a spus Alexandru Pelici la Radio Sport Total FM.

Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

Campionatul European 2023alexandru peliciu19