Alimentele permise înainte și după mersul la sală: efect garantat de tonifiere. Greșeala care te împiedică să slăbești rapid

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021, ora 18:26,

Pentru a da randament maxim în timpul antrenamentului, dar și pentru a păstra tonifierea cât mai mult timp după încheierea exercițiilor, avem nevoie de o alimentație corectă. Află, din materialul următor, cum poți arde caloriile prin alimentație.

Potrivit nutriționiștilor, cu două-trei ore înainte de antrenament trebuie să consumăm o masă consistentă, și nu una frugală.

Contrar așteptărilor, masa ideală dinaintea antrenamentului ar trebui să conțină carbohidrați complecși cu indice glicemic scăzut și proteine de origine animală. Astfel, puteți alege o porție de aproximativ 100 g de carne roșie și o jumătate de cană de orez brun gătit la aburi, sau piept de pui cu piure de cartof dulce.

Cum vă ajută o astfel de masă să slăbiți? Potrivit specialiștilor, sursa de carbohidrați complecși duce la o digestie îndelungată, de câteva ore. Prin urmare, corpul va avea resurse de energie pentru a duce la capăt un antrenament intens, care să lucreze corect grupele de mușchi.

Antrenamentul nu trebuie să dureze mai mult de 45 de minute. Dar trebuie să fie unul intens, cu perioade de repaus pentru hidratare și reglarea respirației.

Foarte important! În timpul antrenamentului, consumul de apă plată este recomandat pentru a preveni deshidratarea.

Alimentația joacă un rol important și după antrenament. Prin urmare, evitați să vă înfometați la gândul că veți pune la loc tot ce ați consumat în timpul exercițiilor. La aproximativ o oră după încheierea sesiunii, organismul este gata să se alimenteze. Cea mai bună variantă este o masă cu pește (somon, dorada) și legume fibroase (morcovi, spanac, fasole verde, varză).

alimentefitnessmers la salasala de fortaantrenamentdietatonifieremiscaresportregim