Alin Petrache: „Nu înțeleg de ce există dorința aceasta acerbă!”. Președintele Federației Române de Rugby se opune fotbalului pe stadionul „Arcul de Triumf”!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022, ora 12:33,
Stadionul Arcul de Triumf
Stadionul Arcul de Triumf

FCSB și Dinamo sunt echipele care și-au dorit să joace meciurile de acasă pe stadionul „Arcul de Triumf”. Se pare că în calea dorinței celor două cluburi, ar sta chiar Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Mai exact, Alin Petrache nu vrea nicio echipă de fotbal pe gazonul stadionului „Arcul de Triumf”. Singura prezență acceptată este cea a naționalei lui Edi Iordănescu.

Alin Petrache în război cu Gigi Becali

„Am fost pro pentru ca echipele naționale să joace. Se numește «Stadionul Național Arcul de Triumf». Am fost deschis pentru organizarea evenimentelor naționale. Federația de Tir a avut un campionat euorpean aici, Federația de Oină a organizat o competiție și multe alte federații.

Să nu uităm că două naționale din partea FRF, cea de fete și cea U21, au avut activități aici. Când putem ajuta, o vom face. Și am făcut-o. Am ajutat Federația de Fotbal în 2013, când a depus dosarul pentru organizarea EURO 2020.

Au fost și cereri private, dar, din punct de vedere al rugby-ului, sunt puțin ciudate. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea pe acest stadion? Poate datorită poziționării. Dar să nu uităm că aparține Federației de Rugby de peste 115 ani. Ar fi bine să rămână așa.

Cererile se facă către Ministerul Sportului. Nu înțeleg de ce există dorința aceasta acerbă. Avem atât de multe stadioane, Ghencea, Rapid, Arena Națională, care au fost făcute pentru fotbal. Nu înțeleg această cramponare.

Din punctul nostru de vedere, Ministerul se poziționează foarte bine. Noi avem un protocol, prin care noi utilizăm și administrăm baza. Când sunt cereri de la echipele de fotbal, trebuie să ne gândim la calendarul nostru sportiv. E un stadion destul de utilizat. Mă gândesc că e normal ca rugby-ul să aibă întâietate. Așa a fost din 1913 și mă gândesc că așa va fi. Este inima rugby-ului românesc”, a declarat Alin Petrache, pentru Pro Arena.

FCSB pe Ghencea? Ce a spus Toni Petrea! Citește chiar aici!

becaliliga1petrachefcsb