Alin Petrache nu pune monopol pe Stadionul Arcul de Triumf: „Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 22 septembrie 2022, ora 17:56,
Conform unei Hotărâri de Guvern care va fi publicată în scurt timp, Stadionul Arcul de Triumf și cele două de antrenament vor fi cedate gratuit, timp de 49 de ani, Federației Române de Rugby
Conform unei Hotărâri de Guvern care va fi publicată în scurt timp, Stadionul Arcul de Triumf și cele două de antrenament vor fi cedate gratuit, timp de 49 de ani, Federației Române de Rugby

Noul Stadion Arcul de Triumf urmează să fie dat spre administrare FR de Rugby pentru următorii 49 de ani, a anunțat președintele instituției, Alin Petrache.

FR de Rugby va primi Stadionul Arcul de Triumf pentru folosire gratuită timp de 49 de ani

Arena inițială a fost cunoscută drept „casa rugby-ului românesc”, după ce federaţia a primit-o sub formă de donaţie încă din 1913, din partea Regelui Carol I.

Ulterior, incinta a fost demolată și construită cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii şi a intrat de 2 ani în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului, care a vrut să-l deschidă pentru toţi cei interesaţi să-şi dispute aici meciurile.

Nemulțumirile și protestele celor din jurul sportului cu balonul oval au avut efect, iar Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, susţine că a ajuns la o înţelegere cu ministrul Sportului, Eduard Novak.

Domnul ministru a citit mai profund lucrurile şi actele pe care le avem şi a văzut ce înseamnă istoria rugbystică pe acest stadion.

Ni s-a transmis clar că se va face o hotărâre de Guvern pe 49 de ani pentru folosire gratuită a stadionului central, plus cele două de antrenament, de fapt lucrurile pe care le-am avut întotdeauna în administrare

Echipele naţionale de rugby au întâietate, prin regulamentele şi ordinele care sunt date în Ministerul Sportului.

Suntem deschişi să colaborăm cu orice echipă, în clipa în care avem disponibilitate şi putem să dăm acest stadion pentru a putea să îşi desfăşoare ei anumite activităţi”, a mai spus Alin Petrache pentru Orange Sport.

stadionul arcul de triumfalin petrache