Ana Bogdan, învinsă în primul tur la Lyon! Românca a luat un pumn de pastile în timpul meciului

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 31 ianuarie 2023, ora 23:40,
Ana Bogdan
Ana Bogdan

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (68 WTA) a fost eliminată în primul tur la turneul de la Lyon, după ce a avut probleme medicale.

Ana Bogdan a luat un pumn de pastile în meciul cu Clara Burel

Sportiva născută în Sinaia a fost învinsă de jucătoarea franceză Clara Burel (107 WTA, beneficiară a unui wild card) cu 7-5, 6-4, într-o oră și 51 de minute.

Ana Bogdan a condus cu 3-1 în primul set, dar a pierdut patru ghemuri la rând. A egalat la 5, după ce a salvat trei mingi se set pe propriul serviciu, dar Burel a realizat break la 6-5, după alte trei mingi de set.

În partea a doua a confruntării, Ana și-a cedat serviciul la 2-2, iar la 3-4 a cerut time-out medical. După ce a întrebat-o ce probleme are, medicul i-a dat câteva pastile. „Le iau pe toate?”, a reacționat românca, ea primind indicații cu privire la toate pastilele.

Imediat după reluarea meciului, Bogdan a realizat break, dar a pierdut următoarele două game-uri.

Ana Bogdan va continua la dublu, în sferturi, alături de Danka Kovinic (Muntenegru). Cele două au o misiune dificilă, deoarece urmează să le întâlnească pe principalele favorite, ucraineanca Nadiya Kicenok și japoneza Makoto Ninomiya.

În aceeași fază a competiției va mai evolua o româncă, Monica Niculescu. Ea și elvețianca Viktorija Golubic au beneficiat în de retragerea perechii Anna Blinkova, Ulrikke Eikeri (Rusia, Norvegia) și le vor întâlni pe învingătoarele din meciul Jessika Ponchet, Renata Voracova (Franța, Cehia) – Kaitlyn Cristian, Sabrina Santamaria (ambele din Statele Unite).

lyonana bogdan