Ana-Maria Brânză nu se ferește de cuvinte: „Pentru scrima românească e o reuşită faptul că s-a calificat la JO de la Paris”

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 01 iunie 2024, ora 18:32,
Ana Maria Brânză
Ana Maria Brânză

Multipla medaliată Ana-Maria Brânză a declarat că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită faptul că are un sportiv calificat la JO.

Brânză are încredere că românii vor fi sus la JO de la Los Angeles din 2028

Este vorba despre floretista Mălina Călugăreanu. „Scrima are un reprezentant la Paris. Simplul fapt că România are juniori extraordinari cu rezultate remarcabile la Campionate Europene şi Mondiale este un bonus.

Doar că la seniori trebuie să acceptăm faptul că pentru această ediţie este o reuşită că ne-am calificat şi că nu bifăm un contra-record, ca să spun aşa, adică lipsa scrimei din delegaţia pentru Paris”, a afirmat multipla medaliată olimpică, mondială şi europeană

Ea are încredere că sportul în care a excelat va reveni printre disciplinele care vor aduce României medalii la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

„Cu siguranţă veţi revedea scrima românească printre sporturile medaliate la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Aceşti tineri au fost deja medaliaţii la competiţii internaţionale, iar dacă vom şti cum să avem grijă de ei şi dacă vom putea să le finanţăm calendarul competiţional complet eu am încredere că vor fi acolo sus la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028”, a subliniat ea.