Anunţ pentru fanii rugby-ului! Finalele de sâmbătă se joacă fără spectatori

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021, ora 19:35,
Rugby
Rugby

Finalele Superligii Naţionale de Rugby vor fi organizate pe stadionul pe stadionul Arcul de Triumf din capitală, însă din cauza situaţiei epidemiologice, partidele se vor disputa fără spectatori.

Fanii care şi-au cumpărat bilete pentru Finalele Superligii de sâmbătă, 16 octombrie, li se vor restitui banii. Sâmbătă, de la ora 12:00, Dinamo va juca cu Timişoara, în finala mică, în timp ce CSA Steaua va înfrunta în finala mare pe CSM Știința Baia Mare.

,,Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației sanitare din București din ultimele zile și faptul că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Biroul Federal al FRR a decis astăzi, ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori.

Această decizie ține cont și de ratele ridicate de infectare din București, dar și din zonele limitrofe și are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spectatorilor, organizatorilor și al sportivilor.

De asemenea, s-a decis ca echipele participante în finalele SuperLigii să beneficieze de maximun 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090, adică cei vaccinati sau trecuți prin boală.”, apare în comunicatul Federaţiei Române de Rugby.

 

,,A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o și discutat-o în aceste zile. Pentru rugby, pentru sportivi, prezența spectatorilor era un lucru extraordinar, o motivație în plus, însă, din păcate, trăim aceste vremuri dificile. 

Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauți și să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât și al sportivilor. Avem nevoie de jucători valizi pentru meciurile test din noiembrie, încercăm să gestionăm cât mai bine această situație și sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toți, pe stadion.”, a precizat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei.

rugbytimisoarabaia marearcul de triumfsteauaalin petrachedinamofederatia de rugby