Apelul FRF către suporteri după bătaia din Andorra! UEFA a deschis o procedură disciplinară

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 28 martie 2023, ora 12:13,
Suporteri România
Suporteri România

Naționala de fotbal a României joacă azi, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, cu Belarus, în preliminariile CE 2024.

Apelul FRF către suporteri la câteva ore după ce UEFA a deschis o procedură disciplinară

În debutul campaniei de calificare la competiția de anul viitor, găzduită de Germania, prima reprezentativă a învins Andorra, în deplasare, cu 2-0.

Meciul a fost marcat de câteva incidente. O parte dintre cei aproximativ 2.000 de români prezenți în tribunele stadionului Estadi Nacional din Andorra la Vella au aprins torțe înainte de începutul partidei.

În plus, după aproximativ un sfert de oră de meci, cei din facțiunea „Uniți Sub Tricolor” au provocat o bătaie în care au fost implicate mai multe persoane. Pe imagini se vede cum forțele de ordine au scos din altercație un suporter, pe care l-au evacuat din stadion.

În prim-plan apare, la un moment dat, și Andrei Preda, cunoscut drept „Gogoaşă”, liderul galeriei Peluza Sud 1997 a FC U Craiova 1948. De altfel el este și cel mai vocal dintre cei aflați în tribune.

E primul meci acasă din preliminariile pentru EURO 2024. Naționala noastră vine după o perioadă în care rezultatele nu au fost cele dorite.

Iar în momentele grele trebuie să strângem rândurile, să fim uniți, să ne ajutăm, să luptăm împreună pentru a ne ridica.

Da, există dezamăgire, dar dezamăgirea vine când îți pasă și îți pasă doar atunci când iubești! Da, iubim echipa națională, chiar dacă azi, poate, nu e la fel de ușor să o spunem ca în trecut.

Dar cu toții sperăm că această nouă campanie de calificare va fi una de succes și că vom reuși să ne calificăm la EURO, așa cum am făcut și în 2016, după 8 ani de absență. Haideți să fim alături de naționala noastră!

Suntem români și echipa națională este o parte importantă din identitatea noastră. Dar fotbalul trebuie să rămână fotbal!

Trebuie să profităm de toate atuurile, iar un stadion colorat în galben, cu zeci de mii de inimi ce bat pentru România, ne face să fim mai puternici. Haideți să păstrăm acest atu, să nu îl irosim.

În această seară, Luptăm împreună pentru România! Și atât! Singurul meci care se joacă pe Arena Națională este România – Belarus!”, este mesajul transmis de FRF pe site-ul oficial.

Apelul vine la câteva ore după ce gsp.ro a anunțat că UEFA a deschis deja procedura disciplinară împotriva FRF, din cauză că la meciul cu Andorra suporterii români au folosit materiale pirotehnice și s-au bătut în tribune în primele minute ale meciului.

belarusfrfarena nationala