Argentina învinge Mexic cu 2-0 și respiră, din nou! Calificarea în optimile CM se decide la meciul cu Polonia

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 23:15,
Lionel Messi
Lionel Messi

Naționala de fotbal a Argentinei rămâne în cărțile calificării după victoria cu 2-0 în fața Mexicului, în Grupa C.

Lionel Messi a deschis scorul în Argentina – Mexic cu un șut din afara careului

La meciul de pe Lusail Iconic Stadium au asistat aproape 89.000 de oameni, iar doi dintre arbitri au fost români, ambii rezerve: Istvan Kovacs pentru centralul Daniele Orsato, iar Mihai Artene pentru cei de linie Ciro Carbone, Alessandro Giallatini, toți din Italia.

Argentina a controlat meciul, dar ocaziile cu adevărat periculoase au lipsit. Starul Lionel Messi și-a încercat șutul de câteva ori, dar nu a nimerit poarta adversă. Asta până în minutul 64, când a șutat pe jos de la aproximativ 20 de metir, iar mingea a intrat în poartă, pe lângă bară.

Cu trei minute înainte de final, Fernandez l-a executat pe veteranul Ochoa cu șut sub transversală, iar Argentina continuă să spere la calificare. Are 3p, ca și Arabia Saudită, dar un golaveraj mai bun, +1, față de -1.

Lider este Polonia, iar pe ultimul loc se situează Mexic, cu 1p. În ultima etapă, programată pe 30 noiembrie, de la ora 21:00, se joacă Polonia – Argentina și Arabia Saudită – Mexic. Nicio echipă nu a obținut biletele pentru optimi, dar toate au șanse reale de calificare.

Argentina – Mexic 2-0 (0-0); Grupa C

Lusail Iconic Stadium (Lusail). Spectatori: 88.966

Marcatori: Messi (64), Fernandez (87).

Argentina: E. Martinez – Montiel (63 – Molina), Otamendi, Li. Martinez, Acuna – de Paul, Rodriguez, MacAllister (69 – Palacios)– Messi – di Maria (69 – Romero), La. Martinez (63 – Alvarez). Selecționer: Lionel Scaloni.

Mexic: Ochoa – Alvarez (66 – Jimenez), Montes, Araujo, Moreno, Gallardo – Herrera, Guardado (41 – Gutierrez), Chavez – Lozano (73 – Alvaro), Vega (66 – Antuna). Selecționer: Gerardo Martino (Argentina).

Au arbitrat: Daniele Orsato – Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toți din Italia); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs; arbitru de linie de rezervă: Mihai Artene

Cartonașe galbene: Montiel (43) / Araujo (22), Gutierrez (50), Herrera (66), Alvarado (89).

argentinamexiccampionatul mondial 2022lionel messi