AS Roma a câștigat prima ediție a Conference League! Feyenoord era neînvinsă la ora finalei

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 26 mai 2022, ora 00:23,
AS Roma Conference League
AS Roma Conference League

Echipa italiană AS Roma a câștigat prima finală a Conference League, după ce a învins cu 1-0 formația olandeză Feyenoord. Golul a fost marcat de Zaniolo, în minutul 32.

Feyenoord era neînvinsă la ora finalei

Formația olandeză Feyenoord era neînvinsă la ora finalei. Și, la prima greșeală din apărare, AS Roma a marcat. Mancini a centrat în careul echipei din Rotterdam, Trauner a sărit pe sub minge, iar Zaniolo l-a învins pe Bijlow de la 7-8 metri.

Asistentul Ovidiu Artene nu a ridicat fanionul la poziția la limită în care se afla Zaniolo. Faza a fost verificată de VAR, iar decizia s-a menținut.

Feyenoord a lovit bara de două ori la începutul reprizei a doua

Formația din Rotterdam a replicat în minutul 41, prin Kokcu, însă Rui Patricio a fost la post. Olandezii au început în forță actul secund și au lovit de două ori bara, mai întâi la o deviere a lui Mancini, iar ulterior la un șut în forță al lui Geertruida respins de Rui Patricio.

O fază controversată a existat în minutul 52. Abraham a scăpat spre poarta lui Feyenoord și a părut să fie tras de Senesi, însă Istvan Kovacs nu a dictat nimic. Faza a fost verificată și în camera VAR, iar decizia s-a menținut.

În urma victoriei cu 1-0, AS Roma și-a trecut în palmares primul trofeu european major. De asemenea, antrenorul portughez Jose Mourinho este neînvins în finalele europene, câștigând al cincilea trofeu.

istvan kovacsjose mourinhoas romaFeyenoordconference league