Așa da sărbătoare de centenar! Un club din Liga 3, meci de gală cu o dublă ”regină” a Europei

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 19:10,
flacara moreni
flacara moreni

Puține cluburi de fotbal din România se pot mândri cu 100 de ani de activitate, bornă pe care o va atinge și Flacăra Moreni anul viitor.

În prezent în Liga a 3-a, formația dâmbovițeană va împlini 100 de ani de la înființarea din 1922, iar cu ocazia acestui centenar, vrea să invite clubul Porto să participe la evenimentul istoric al localității.

Clubul portughez este unul dintre cele mai de succes din Europa, având în palmares două trofee de CCE sau UCL: în 1987 și în 2004. Legătura dintre Flacăra Moreni și Porto este aceea că fosta formație a lui Cristi Săpunaru este adversara din singura participare în cupele europene a dâmbovițenilor.

Sursa foto: uefa.com

În sezonul 1988-1989, actuala echipă pregătită de Gabi Paraschiv, campion cu Oțelul Galați în 2011, a terminat pe locul al patrulea respectiva stagiune din prima divizie. În consecință, a jucat în prima rundă a Cupei UEFA, unde a dat de Porto, care a câștigat ambele manșe, cu 2-0, respectiv 2-1.

Respectivele dueluri vor rămâne veșnic în memoria suporterilor din Moreni, club care nu a mai atins o asemenea performanță vreodată, iar acum vor să invite formația lusitană la sărbătoarea centenarului de la anul. Autorităție locale au început să facă demersurile necesare și speră să aducă o echipă de old boys. Iar dacă nu este posibilă această variantă, atunci cei din Moreni ar fi mulțumiți și cu o echipă de juniori a portughezilor.

Sursa foto: Facebook Flacara Moreni

„Încercăm să reedităm la anul meciul dintre Flacăra Moreni și FC Porto. Un joc de old boys, între cei care au evoluat atunci, ar fi fenomenal. Avem un schimb de mailuri la ora asta, lucrurile nu sunt chiar așa de simplu de rezolvat. Dacă nu vor putea să vină cei pe care ni-i dorim, măcar să ajungă la Moreni o echipă de juniori și să joace cu ai noștri.

Flacăra Moreni este un brand absolut pentru municipiul Moreni. Nu multe echipe se pot lăuda cu 100 de ani de activitate”, a declarat viceprimarul din Moreni, Răzvan Bejan, potrivit ripostapenet.ro.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | ADEVĂRUL CARE NU MAI POATE FI OCOLIT ÎN FOTBALUL ROMÂNESC: „NIVELUL A SCĂZUT FAȚĂ DE ACUM 10 ANI”

centenarflacara morenigabi parachivfc portorealitatealiga 3