Atac rasist la adresa lui Alexi Pitu: „Se poate reprofila ca și cerșetor profesionist”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023, ora 10:58,
Alexi Pitu
Alexi Pitu

Transferat la echipa franceză Bordeaux, unde a fost prezentat oficial joi, atacantul român Alexi Pitu a fost contrat dur de un fost politician francez.

Se poate reprofila ca și cerșetor profesionist”, a scris un fost politician francez despre Alexi Pitu

Știrea trecerii fostului jucător al Farului la gruparea de pe locul 2 din Ligue 2 a fost prezentată inclusiv de postul de radio France Bleu Gironde, pe contul de twitter. Iar Michel Boulloud, fost consilier al orașului Lesparre-Medoc, din apropiere de Bordeaux, a reacționat.

Dacă nu reușește cu fotbalul, Pitu se poate reprofila ca cerșetor profesionist pe rue Sainte-Catherine”, a scris Boulloud pe Twitter.

Mesajul său a fost taxat atât în mediul online cât și de publicații din Franța. Într-o primă fază, el și-a manifestat dezamăgirea că persoanele care au reacționat nu au simțul umorului.

Ulterior, și-a șters comentariul „de dragul liniștirii”, dar tot el a făcut pe victima. El a admis că nu a fost neapărat deștept și că nu a vrut să rănească pe nimeni.

Data viitoare, când voi fi victima prejudecăților antipariziene, voi suna presa pentru a-l denunța pe cel care s-a purtat urât”, a comentat Boulloud, potrivit sudouest.fr.

bordeauxligue 2frantaalexi pitu