Aur mondial pentru canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar la Racice! Româncele au controlat cursa autoritar

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 15:34,
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş și-au confirmat supremația mondială, după ce au câștigat titlurile olimpic și european
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş și-au confirmat supremația mondială, după ce au câștigat titlurile olimpic și european

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la CM de canotaj de la Racice (Cehia), la dublu vâsle.

Simona Radiş și Ancuţa Bodnar sunt campioane olimpice, mondiale și europene

Bodnar, care a împlinit 24 de ani duminică, în ziua finalei, şi Radiş şi-au completat palmaresul, care cuprindea titlul olimpic şi cel european în această probă.

Bodnar şi Radiş au condus cursa detaşat, de la un capăt la altul, impunându-se cu timpul de 6:47,77. Argintul a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou (06:51.02), în timp ce bronzul a fost adjudecat de irlandezele Sanita Puspure şi Zoe Hyde (06:52.81).

Cele două au adus totodată şi a treia medalie de aur a României la CM de la Racice, după cele obţinute de Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară (vineri), şi de echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (sâmbătă).

Tot duminică, echipajul masculin de 8+1 a încheiat Finala A pe locul 6, iar Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru s-au clasat pe locul cinci în Finala C la dublu vâsle.

De la ora 15:59, echipajul feminin de 8+1 va lupta pentru aurul mondial.

Precedenta ediţie a CM de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Bodnar, Radiş).

campionatul mondial 2022Ancuța Bodnarcanotajsimona radis