Aur pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European! Judoka Tudor Moșoi și-a învins toți adversarii la -60 kg

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 26 iulie 2023, ora 20:42,
Ilie Moşoi
Ilie Moşoi

Judoka Tudor Ilie Moşoi a cucerit medalia de aur la FOTE 2023 de la Maribor, după ce a trecut de toți adversarii pe care i-a întâlnit.

Deși nu era printre primii favoriți, tânărul Moșoi și-a învins azi toți adversarii”, a transmis președintele FR de Judo, Cozmin Gușă

În primul meci din preliminarii, judoka român l-a învins prin Ippon pe slovacul Roman Dekan, după care a dispus prin acelaşi scor de Magni Lauritzen din Danemarca.

În sferturile de finală Moșoi a reuşit un meci perfect în fata azerului Mahammad Musayev, campion european de cadeţi în urmă cu trei săptămâni, atât la individual cât şi la echipe.

A urmat meciul din semifinale cu ungurul Sebestyen Koller, pe care l-a învins prin Wazari. În marea finală, sportivul asistat de la margine de către antrenorul Vali Ioniță l-a învins pe reprezentantul Lituaniei, Simas Polikevicius şi el medaliat cu bronz la CE din acest an.

Descoperit la Iaşi de către Ioana Babiuc, Moșoi este component al CNOPJ Piteşti sub îndrumarea antrenorilor Bolbose Dragoş, Ioniţă Valerică şi Rabolu Elian, asistaţi în pregătire de Conf. Univ. Dr. Toma Ştefan, în calitate de kinetoterapeut.

Medalie importantă pentru delegația României la EYOF 2023 de la Maribor, Slovenia! După un parcurs excepțional judoka Tudor Moșoi a obținut azi medalia de aur la categoria 60 de kg, fiind asistat excepțional de la margine de către antrenorul Vali Ioniță.

Deși nu era printre primii favoriți, tânărul Moșoi, în vârstă de 17 ani, și-a învins azi toți adversarii, în finală dispunând de campionul Lituaniei.

HAI ROMÂNIA!”, a transmis președintele FR de Judo, Cozmin Gușă.

Tudor Ilie MosoiFOTE 2023maribor