Barcelona nu a pierdut niciodată titlul în Spania atunci când a avut 9 puncte avans

Articol de Dan Istratie - Publicat luni, 06 februarie 2023, ora 16:12,
barcelona
barcelona

FC Barcelona, care are un avans de opt puncte faţă de Real Madrid, campioana en titre, după etapa a 20-a a Primera Division, nu a ratat niciodată titlul când a avut o asemenea diferenţă, transmite EFE.

Catalanii s-au distanţat la opt puncte după ce au învins Betis Sevilla (3-0), în timp ce rivala Real Madrid a pierdut la Mallorca (0-1).

Din sezonul 1994/1995, când victoria are valoare de trei puncte, Barcelona a avut în nouă ocazii un avans de opt puncte sau mai multe faţă de urmăritoarele sale şi niciodată nu a ratat titlul.

Ultima oară când catalanii au avut un avans atât de mare a fost în sezonul 2018/2019, când după 28 de partide, Barca avea zece puncte în plus faţă de Atletico Madrid.

O singură echipă din istoria ligii spaniole nu a reuşit să fructifice un avantaj de opt puncte şi aceasta este Real Madrid. În sezonul 2003/2004, echipa condusă atunci de Carlos Quieroz avea opt puncte avans cu 12 etape înainte de finalul campionatului, dar a terminat pe locul patru în timp ce titlul a ajuns la Valencia.

barcelona