Basarab Panduru îl face praf pe Burleanu: „Vii și ne spui că suntem foarte bucuroși! Noi ne bucurăm că nu retrogradăm din 3…”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 27 septembrie 2022, ora 22:33,
Basarab Panduru
Basarab Panduru

România a pus capăt unei campanii dezamăgitoare în Nations League cu o victorie (4-1 contra Bosniei). Răzvan Burleanu a declarat că Edi Iordănescu va rămâne la națională și că este bucuros că naționala nu a retrogradat în urna 4.

Declarațiile lui Răzvan Burleanu l-au iritat la maxim pe Basarab Panduru. Iată ce a spus fostul internațional român.

„Vreau să-mi explice cineva. Cum puteam să retrogradăm din urna 3?”

„Vii și ne spui că suntem foarte bucuroși că nu am căzut în urna 4. Am și eu o întrebare. Cum puteam să ne ducem în urna 4? Atunci cum suntem bucuroși? Vreau să-mi explice cineva. Cum puteam să retrogradăm din urna 3? 

Prin Liga Națiunilor puteam să ne ducem în urna 2? Aveam șansă, nu? Noi ne bucurăm că nu retrogradăm din 3, și de fapt nu avem cum să picăm în 4, dar noi prin Liga Națiunilor puteam să mergem în urna 2 și să avem o mare șansă de a participa la turneul final.

Păcat e că am ajuns în 2022 și noi n-am înțeles ce înseamnă Liga Națiunilor. Noi primim o șansă, putem să profităm de ea, dar nu înțelegem nimic din ce se întâmplă aici. Dacă terminam pe locul 1 sau 2 în această grupă, aveam posibilitatea de a merge la baraj și de a mai avea posibilitatea de a ne califica la turneul final dacă nu reușeam asta prin prisma preliminariilor de Campionat European.

Am mai auzit că nu e importantă Liga Națiunilor. Cum nu e? Pentru noi a fost făcută, pentru echipe gen România, să ne dea și nouă o șansă, știind că prin preliminarii e mai greu”, a declarat Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

Iată clasamentul final al grupei Nations League din care a făcut parte naționala României:

 

razvan burleanubasarab panduru