Baschetbalista care a fost închisă în Rusia revine în campionatul american

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 20 februarie 2023, ora 12:07,
FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Jucătoarea de baschet Brittney Griner, care a revenit în Statele Unite în luna decembrie, după ce a stat zece luni închisă într-un penitenciar din Rusia, a semnat un contract pe un an cu Phoenix Mercury, franciză la care a evoluat în perioada 2013-2021, conform presei americane, citată de AFP.
Griner şi-a ţinut astfel promisiunea pe care a făcut-o în timpul detenţiei sale, aceea de a juca în campionatul WNBA din acest sezon.

Griner a fost arestată în februarie 2022 pentru acuzaţii de trafic de droguri, în timp ce fusese angajată de echipa rusă Ekaterinburg în timpul pre-sezonului competiţional american, o practică curentă.

Condamnată la nouă de închisoare şi apoi transferată într-o colonie penitenciară din centrul Rusiei, ea a fost eliberată după lungi tratative, la iniţiativa preşedintelui SUA, Joe Biden, făcând parte dintr-un schimb de prizonieri cu traficantul de arme rus Viktor Bout.

Griner ar fi semnat, conform ESPN, un contract pe un an şi în valoare de 165.100 de dolari cu Mercury, echipă pe care a condus-o în finala WNBA (liga feminină profesionistă nord-americană) în 2021, pierdută însă în faţa lui Chicago Sky.

baschetbrittney grinersuaWNBA