Bianca Andreescu, pusă la zid după ce a abandonat la Shenzhen! „Cu 3 kilograme în plus, nu degeaba i-a cedat genunchiul”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019, ora 17:55,
andreescu
andreescu

Bianca Andreescu (locul 4 WTA) a abandonat meciul cu Karolina Pliskova (2 WTA) de la Turneul Campioanelor, la scorul de 6-3 pentru cehoaică. Canadianca de origine română s-a accidentat la genunchiul stâng, iar Cristian Tudor Popescu pune această accidentare pe seama kilogramelor în plus pe care le are sportiva în vârstă de 19 ani.

Andreescu a simțit dureri la genunchiul stâng în game-ul 3, când conducea cu 2-0. Ulterior, i-a fost aplicat un bandaj, dar problemele au continuat. Cuprinsă de lacrimi, Bianca a vrut să ducă la capăt meciul, dar n-a mai putut.

Fiind pe ultimul loc în grupă și cu probleme medicale, Bianca Andreescu se va retrage cel mai probabil înaintea ultimului meci, cu Elina Svitolina, situaţie în care va fi înlocuită de către rezerva Sofia Kenin (SUA, locul 12 WTA).

În momentul în care s-a aşezat pe bancă, ştiţi la ce m-am uitat? La colăceii de pe abdomenul ei. Nu se poate aşa ceva! Bianca are 2-3 kilograme în plus, care, la ce joacă ea, se simt. Ea joacă un tenis de mare angajament, de efort fizic, aleargă mult şi fiecare pas pe care îl face în regimul ăsta, cu 3 kilograme în plus, se simte în articulaţii, în coloană. Nu degeaba i-a cedat genunchiul.

Altfel, are calităţi uriaşe! Are lovitură scurtă, are voleu, are un forehand excepţional. Are viitor mare în continuare. Dar nu este posibil ca la 19 ani să cedezi fizic de două, trei ori, cum a făcut ea în acest an. Condiţia fizică este un parametru foarte important. Degeaba ai lovituri foarte bune dacă dintr-un anumit moment al meciului nu mai poţi lovi„, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

cristian tudor popescukarolina pliskovaBianca Andreescuctpabandonwtashenzhenturneul campioaneloraccidentareandreescu