Blestem! Unul dintre cei mai mari baschetbaliști români a murit de coronavirus! Fratele lui a decedat din același motiv

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 17 martie 2021, ora 17:31,
WhatsApp Image 2021-03-17 at 16.24.38
WhatsApp Image 2021-03-17 at 16.24.38

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a decedat, la vârsta de 63 de ani, ca urmare a infecției cu noul coronavirus.

Anunțul a fost dăcut miercuri, de CSA Steaua şi Federaţia Română de Baschet. În urmă cu patru luni, fratele său, Valeriu Netolitzchi, a decedat din același motiv!

“Clubul Sportiv al Armatei Steaua București anunță decesul marelui baschetbalist Anton Netolitzchi, la vârsta de 63 ani.

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua București, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera sa, până în 1993”, a fost anunțul Clubului Sportiv al Armatei.

Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viață, astăzi, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”,  a anunțat și FR Baschet.

Născut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţionala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campoin naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-ţări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei roş-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000.

Fiul lui Anton Netolitzchi a anunțat decesul tatălui său pe rețelele de socializare: „După atâtea titluri câștigate ca baschetbalist cu Steaua și după atâtea rezultate cu echipa națională a României, astăzi, 17.03.2021, inima tatălui meu a încetat să mai bată. După ce în noiembrie COVID-ul l-a luat pe unchiul meu (n.r. Valeriu Netolitzchi) dintre noi, același virus nenorocit l-a omorât și pe tatăl meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, tăticule! Te iubesc și te voi iubi mereu!

Citește și VIDEO ȘOCANT! Un hocheist a murit după ce a fost lovit de puc, în cap

 

realitateaCovid-19baschetANTON NETOLITZCHIcoronavirusa murit