Bogdan Stelea, despre relația de prietenie cu Gheorghe Hagi: „Decât să mă cert cu el, mai bine plec”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 septembrie 2022, ora 10:16,
Bogdan Stelea a întrerupt colaborarea cu fosta FC Viitorul, din cauza presiunii că nu voia să-și dezamăgească prietenul, Gheorghe Hagi
Bogdan Stelea a întrerupt colaborarea cu fosta FC Viitorul, din cauza presiunii că nu voia să-și dezamăgească prietenul, Gheorghe Hagi

Fostul portar Bogdan Stelea a colaborat, acum 7 ani, cu Gheorghe Hagi, dar a preferat să demisioneze decât să se certe cu bunul lui prieten.

Bogdan Stelea recunoaște că a fost grea colaborarea cu Gheorghe Hagi

Bogdan Stelea a apărat poarta naționalei României în 91 de partide, participând la CM din 1990, 1994 şi 1998, dar și la CE din 1996 şi 2000.

Ca antrenor, însă, nu are performanțe notabile. A pregătit 3 luni pe Astra, în 2012, a condus România U21 între 2013 și 2014 și a rezistat 4 etape pe banca celor de la FC Viitorul, în 2014.

Plecarea s-a produs deoarece Stelea nu a vrut să se certe cu patronul echipei, Gheorghe Hagi. „A fost grea colaborarea cu Hagi. El vede lucrurile într-un fel… Şi când era jucător voia să se întâmple lucrurile doar cum le vede el.

Ce e bun în asta e că-şi asumă ce vrea să facă. Nu e genul care să zică ceva, să se întâmple altceva şi să nu recunoască după că a zis.

Atunci, în 2014, el era patron, dar și antrenase. Eu aveam senzaţia că nu-i convine nimic în permanenţă, că nu sunt în stare să-l mulţumesc şi de aici au apărut o mulţime de probleme.

Eu vedeam lucrurile într-un fel, el în alt fel. Am avut probleme legate de lot, aveam jucători talentaţi, dar fără experienţă. Nici eu nu aveam experienţă.

Aveam un grad de nebunie şi eu, lui i se părea că risc prea mult, că bag prea mulţi tineri, dar eu îi vedeam la antrenament, îmi plăceau şi îi băgam să joace. După aia mi-am dat seama că-i bagi, dar nu-i poţi ţine mai mult de două, trei meciuri.

Tineri fiind, nu ştiau să-şi dozeze efortul şi aveau multe căderi. Nu aveam mulţi jucători experimentaţi, dar nu începusem rău şi perspectivele erau bune”, a spus Bogdan Stelea în „SportCast cu Sile”.

Bogdan Stelea l-a văzut, când a antrenat FC Viitorul, doar de două ori fericit pe Gică Hagi

Bogdan Stelea recunoaște că i-a fost greu să continue colaborarea cu fosta FC Viitorul, din cauza presiunii că nu voia să-și dezamăgească prietenul, Gheorghe Hagi.

Ne-a bătut CFR Cluj şi (n.r. – Gheorghe Hagi) a intrat în vestiar şi ne-a făcut praf pe toţi, cu tactică, că nu ştiu ce, că nu e normal să nu pasăm…

Nu mi se părea normal ca lucrurile astea să le discutăm de faţă cu toată lumea, ci doar eu cu el. Nu am ajuns să comunicăm cum trebuie.

N-am comunicat niciodată, poate e greşeala mea că nu m-am dus şi eu spre el, că aveam şi eu atâtea pe cap, cum să fac mai bine. Aveam o presiune enormă.

Se spune să nu amesteci niciodată prietenia. Eu am amestecat-o tot timpul. Şi când am fost la Urziceni jucător cu Petrescu am avut presiune. La Hagi, la fel, presiunea faptului că era prietenul meu şi nu voiam să-l dezamăgesc.

La antrenament venea, se uita şi îl vedeam că nu-i convin lucrurile. De două ori l-am văzut fericit, la două meciuri. La 0-0 cu Craiova și când am scos din Cupa Ligii FC Botoşani, la 11 metri.

Dar la meciul cu Botoşani l-am auzit prin tribună că nu-i convenea, că nu e în regulă ce facem tot timpul, dar asta e. După meciul cu CFR mi-am dat seama că decât să ajung să izbucnesc şi să mă cert cu el, mai bine plec”, a mai spus Stelea.

gheorghe hagibogdan stelea