Bomba anului în tenis-Serena Williams se retrage! Decizie șoc din partea sportivei americane! Care va vi ultimul său turneu!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 09 august 2022, ora 18:16,
Serena Williams. Foto: Profimedia
Serena Williams. Foto: Profimedia

Serena Williams este gata să părăsească lumea tenisului la vârsta de 40 de ani. Sportiva are de gând să se retragă după US Open, turneu ce se va desfășura în perioada 29 august și 11 septembrie.

Considerată poate cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, Serena Williams le-a transmis un mesaj amplu fanilor prin intermediul revistei Vogue.

Mesajul Serenei Williams pentru fanii săi din întreaga lume!

„Credeți-mă, nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș scrie asta pentru că aș fi jucat și câștigat meciuri în timp ce soția mea făcea munca fizică de a ne extinde familia. Poate că aș fi fost mai mult un fel de ‘Tom Brady’ dacă aș fi avut ocazia.

Nu mă înțelegeți greșit: îmi place să fiu femeie și mi-a plăcut fiecare secundă cât am fost însărcinată cu Olympia. Eram una dintre acele femei enervante care adora să fie însărcinate și lucrau până în ziua în care a trebuit să mă prezint la spital, deși lucrurile s-au complicat foarte mult pe de altă parte.

Și aproape că am făcut imposibilul: mulți oameni nu își dau seama că eram însărcinată în două luni când am câștigat Australian Open în 2017. Dar împlinesc 41 de ani luna aceasta și trebuie să dau ceva. Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ‘retragere’. Nu mi se pare un cuvânt modern.

M-am gândit la asta ca la o tranziție, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific și important pentru o comunitate de oameni. Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție.

Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. Acum câțiva ani am înființat în liniște Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie.

Dar am fost reticentă să recunosc pentru mine sau pentru oricine altcineva că trebuie să renunț la tenis. Nici măcar nu pot avea această conversație cu mama și tata. Parcă nu este real până nu o spui cu voce tare. Apare, mi se face un nod inconfortabil în gât și încep să plâng.

Singura persoană cu care am fost cu adevărat acolo este terapeutul meu! Un lucru pe care nu îl voi face este să învelesc asta. Știu că mulți oameni sunt încântați și așteaptă cu nerăbdare să se pensioneze și chiar mi-aș dori să mă simt așa.

Ashleigh Barty a fost numărul unu în lume când a părăsit sportul în martie și cred că s-a simțit cu adevărat pregătită să meargă mai departe. Caroline Wozniacki, care este una dintre cele mai bune prietene ale mele, a simțit un sentiment de ușurare când s-a retras în 2020″, a declarat Serena Williams, citat de cei de la AS.ro.

Serena Williams are patru medalii olimpice de aur câștigate: una la simplu (2012) și trei la dublu (2000, 2008 și 2012).

Americanca s-a aflat pe locul 1 mondial timp de 319 săptămâni. A fost depășită în istorie doar de către Steffi Graf (377) și Martina Navratilova (332).

serena williamstenis