BREAKING NEWS | EURO a fost AMÂNAT! Când se va disputa turneul final

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 17 martie 2020, ora 14:42,
euro 2020
euro 2020

Campionatul European a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus!

COVID-19 a afectat fotbalul din întreaga lume, iar competiția care ar fi împlinit anul acesta 60 de ani de la înființare nu va mai avea loc.

Anunțul a fost făcut de Federația Norvegiană de Fotbal, pe Twitter. Turneul final se va desfășura anul viitor, în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Decizia a fost luată, astăzi, 17 martie, în cadrul videoconferinței organizate de UEFA la care au fost prezenți reprezentanții celor 55 de federații naționale europene.

România făcea parte dintre cele 12 țări care urmau să găzduiască trei meciuri ale grupei C şi o optime de finală de la Campionatul European de anul acesta.

Dacă obținea calificarea la turneul final, România evolua în grupa C, găzduită de Amsterdam și București, alături de Țările de Jos, Ucraina și Austria.

”Tricolorii” ar fi jucat pe Arena Națională partidele cu Austria (14 iunie) și Ucraina (18 iunie), în timp ce partida contra Țărilor de Jos s-ar disputa la Amsterdam (22 iunie).

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu prezența României la EURO. Naționala lui Rădoi urma să joace pe 26 martie, la Reykjavík, semifinala play-off-ului EURO cu Islanda, însă meciul va fi programat pentru o altă dată.

Dacă ”tricolorii” vor trece de islandezi, vor disputa, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei.

Citește și CORONAVIRUS | Nu toți patronii din Liga 1 vor tăia din salarii: ”Nu pot să umblu deocamdată!”

amanatfifaeurodecizie