BREAKING NEWS | Ilie Năstase, nouă luni de închisoare

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 27 februarie 2019, ora 14:44,
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Ilie Năstase a fost condamnat la nouă luni şi zece zile de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de doi ani, în dosarul în care a fost cercetat pentru refuz de recoltare a probelor biologice şi condus cu permisul suspendat.

Decizia luată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei nu este definitivă.
Problemele lui Ilie Năstase au început în mai 2018, atunci când poliţiştii i-au blocat automobilul după un schimb de replici aprins. Fostul lider ATP a refuzat recoltarea probelor biologice, motiv pentru care s-a ales cu un dosar penal şi o amendă de 1.000 de lei. Câteva ore mai târziu, Năstase a fost sancţionat pentru că a întors pe linia continuă în timp ce conducea un scuter.

Năstase a reacţionat în faţa instanţei: ”Regret foarte mult situaţia. Am şi eu o familie, copii şi regret”.

Nici nu am ieșit din Herăstrău. Stăteau la pândă trei mașini. M-au oprit și m-au întrebat dacă am băut. Am spus că trei beri. Mi-au zis «Hai domne’ că ai băut mai mult». Atunci m-am enervat și i-am spus: «Mai și mănânc!» A zis că facem testul. Am zis că nu fac testul aici. «Am 72 de ani și ți-am spus cinstit cât am băut». Și am zis să mergem la politie, să-mi facă acolo. M-a tras afară din mașină, m-a aruncat pe trotuar cu fața în jos și un băiețel din ăsta mai solid mi-a pus piciorul pe spate„, declara la acel moment Ilie Năstase.

ilie năstaseînchisoare cu suspendarepolitieprobe biologicesanctiunesentinta