BREAKING NEWS | VIDEO | TRAGEDIE în fotbalul românesc! Marele Ilie Balaci a DECEDAT!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 21 octombrie 2018, ora 11:35,
Ilie Balaci
Ilie Balaci

UPDATE 16.40: Partida dintre CS U Craiova și FCSB va fi oprită în minutul 8, iar fanii de pe stadionul ”Ion Oblemenco” vor arunca flori pe teren.

UPDATE 16:07 Imagini emoționante cu prieteni, colegi, vecini. Cu toții s-au adunat în fața blocului din Craiova, unde marele Ilie Balaci a trecut, duminică dimineața, în neființă! Dumnezeu să-l odihnească!


UPDATE 15:30 Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir este și el șocat de moartea lui Ilie Balaci. Ca și ceilalți oameni de fotbal din România, Dragomir și-a exprimat regretul că sportul rege de la noi din țară a pierdut o mare valoare. Din punctul său de vedere, Balaci a fost și rămâne în primii cinci fotbaliști români din istorie:

”Doamne Ferește! Ilie? A fost în primii cinci fotbaliști ai României. A fost un om cu bun simț, bine crescut. Am rămas tâmpit. A fost o legendă a fotbalului românesc. Un băiat absolut excepțional. A fost mare de tot. În galeria marilor fotbaliști alături de Hagi, Dobrin și alți 2, 3”, a declarat Dumitru Dragomir.


UPDATE 15:00 Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile din România, actualmente antrenorul formației Viitorul, a postat și el un mesaj de adio, în memoria celui care a fost Ilie Balaci: 

”Nu există cuvinte ca să exprime durerea acestei pierderi imense.
Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!”, 
este mesajul care însoțește o fotografie în care apar doi dintre cei mai buni fotbaliști români ai tuturor timpurilor.

Nu exista cuvinte ca sa exprime durerea acestei pierderi imense.Odihneste-te in pace, Ilie Balaci!_______________________________Rest in peace, Ilie Balaci!

Publicată de Gheorghe Hagi pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 14:09 Nu doar personalitățile din lumea fotbalului trimit mesaje de condoleanțe și de susținere a familiei îndurerate, ci și marile cluburi de tradiție ale fotbalului românesc!  Petrolul Ploiești, clubul cu 4 campionate câștigate în Liga 1 și 3 Cupe ale României în palmares a transmis un mesaj emoționant pentru cel care a fost unul din cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului românesc:

”Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!

S-a stins din viață unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului românesc! Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!”, este mesajul clubului aflat în acest moment în Liga 2.

Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!S-a stins din viață unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului românesc! Odihnește-te în pace, Ilie Balaci!

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 13:58  Au trecut deja 5 ore de când marele Ilie Balaci a plecat dintre noi! Mesajele de condoleanțe nu mai contenesc! Adrian Mutu, fostul mare internațional român, actualmente tehnicianul echipei secunde al formației saudite Al-Wahda a postat un mesaj de bun rămas celui supranumit ”Minunea Blondă”:

”Dumnezeu să te odihnească în pace suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost și ești un înger! Multe lacrimi pentru tine, nu o să fi uitat niciodată! Dor și durere!”, este mesajul postat de Adrian Mutu pe Facebook.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost si esti un inger! Multe lacrimi pentru tine, nu o sa fii uitat niciodata! Dor si durere! ???

Publicată de Adrian Mutu pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 13:42 Durere fără margini în familia Craiovei! Foști colegi și prieteni îl plâng pe Ilie Balaci, cel despre care spun că a fost un om corect, cinstit, inteligent și un mare caracter.

Imaginea zilei vine de la meciul din Liga 2, dintre Farul Constanța și FC Argeș.

La aflarea veștii că Ilie Balaci s-a stins din viață, antrenorul piteștenilor, fostul mare jucător al Craiovei, Emil Săndoi a izbucnit în plâns. Imaginile sunt de-a dreptul emoționante!

foto: captura TV Digisport

 


UPDATE 13:28 Fostul mare component al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor ce s-a întâmplat în această dimineață tristă pentru întreaga suflare fotbalistică din România:

„Din ce am auzit a făcut infarct. Am înțeles că s-a întâmplat pe la ora 9, când era acasă cu mama lui. I s-ar fi făcut rău și au chemat SMURD-ul. Până să vină salvarea a căzut din picioare! Nu știu ce Dumnezeu se întâmplă cu generația noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e și greu să mai vorbesc”.

Balaci va fi dus la IML pentru a i se face autopsia, după care va fi depus la Biserica Madona Dudu, din Craiova.


UPDATE: 13:17 Marele antrenor român, Mircea Lucescu, actualmente selecționerul naționalei Turciei a intervenit și el telefonic la Digi Sport Matinal, unde a declarat că este șocat de vestea dispariției lui Ilie Balaci, pe care îl consideră un fost jucător de nivel mondial și nu unul de nivel național:

”Am fost sunat de cineva din presă. Am rămas șocat! Această meserie de fotbalist, apoi de antrenor, este una foarte stresantă. Știu că fuma și foarte mult. De aceea, e un avertisment pentru toți, ca după vârsta de 50 si ceva de ani, să se controleze regulat la un medic. Îmi pare foarte rău pentru familie, pentru prietenii lui, pentru România, pentru Craiova! Am ținut foarte mult la el! 

Îl consider printre marile talente ale tuturor timpurilor din fotbalul românesc, alături de Hagi, Dobrin, Pârcălabu și Dumitrache.”, a declarat Mircea Lucescu.


UPDATE 13:04 INFO: Ilie Balaci a jucat de-a lungul timpului la Universitatea Craiova (1973-1984), FC Olt Scornicești (1985-1986) și Dinamo (1986-1988). La naționala României, fotbalistul poreclit „Minunea blondă” a bifat 65 de meciuri și 8 goluri, în perioada 1974-1986.

Ca antrenor, Ilie Balaci a pregătit echipele Pandurii Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Club Africain, Olympique Casablanca, Al-Shabab, Al-Nassr, Al-Hilal, FC U Craiova, Al-Ain, Al-Sadd, Al-Arabi, Kazma, Raja Casablanca, Al-Nahda, Al-Hilal Omdurman și Al-Suwaiq.

În palmaresul de fotbalist al lui Ilie Balaci se regăsesc 3 titluri de campion al României (1974, 1980, 1981), 4 Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983) și Cupa Balcanilor (1980). La nivel individual, Balaci a fost desemnat de două ori cel mai bun fotbalist al României (1981, 1982).

Ca antrenor, Ilie Balaci a câștigat Cupa Campionilor Africii (1992, cu Club Africain Tunis), Cupa Cupelor Țărilor Arabe (1993 și 1994, cu Olimpique Casablanca), Cupa Campionilor Golfului (1997, cu Al-Nassr Riad, și 1998, cu Al-Hilal), Cupa Cupelor Țărilor Arabe (2000, cu Al-Ain) și Supercupa Asiei (2000, cu Al-Ain).


UPDATE 12:54 Programat să se joace în această seară derby-ul din etapa a 12-a a Ligii 1, Universitatea Craiova – FCSB a fost pus sub semnul întrebării, după moartea fulgerătoare a marelui fotbalist Ilie Balaci. Totuși, conform președintelui clubului oltean, Marcel Popescu, meciul va avea loc astăzi, începând cu ora 21:00:

”Nu am cerut amânarea. Meciul se va juca. Va fi un meci în care pioșenia ne va face mai puternici. Va fi o partidă cu inima îndoliată! Vom juca pentru Ilie Balaci!” , a declarat oficialul Craiovei la Digi Sport Matinal.


UPDATE 12:40  Fostul mare component al Generației de Aur, de asemenea un simbol al Craiovei, Gică Popescu a transmis și el un mesaj de adio pe pagina sa de socializare: ”Atâta timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universității!

Atâta timp cât cerul e albastru, vei fi deasupra tuturor. Zbor lin, înger al Universității! ??

Publicată de Gheorghe Popescu pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 12:30 Lumea fotbalului din România este în stare de șoc! Toți specialiștii nu își explică dispariția fulgerătoare din viață a celui supranumit ”Minunea Blondă”. Marcel Pușcaș, preşedintele celor de la FC U Craiova 1948, i-a fost adversar direct lui Ilie Balaci, pe care îl consideră cel mai bun fotbalist român al ultimilor 50 de ani:

După părerea mea, a fost cel mai bun fotbalist român din ultimii 50 de ani. Putea juca la orice echipă din lume, în perioada lui de glorie. A fost un mare talent şi a făcut enorm pentru fotbalul românesc. S-a confundat cu fotbalul craiovean. Fotbalul românesc e mai sărac, a fost şi e un idol al Craiovei, a spus Puşcaş, la „Digi Sport Matinal”.

Pușcaș a dezvăluit și faptul că Ilie Balaci a suferit enorm din cauza faptului că nu a fost acceptat ca antrenor în România:

„Din păcate, dispariţia lui survine la o vârstă fragedă, nu pricep ce s-a întâmplat. Singurul lucru pentru care s-a consumat a fost neacceptarea lui în fotbalul românesc. A avut succes unde a antrenat în ţările arabe. El a fost şi un bun antrenor, pe lângă faptul că a fost un mare fotbalist. La 62 de ani e foarte, foarte devreme”, a spus Puşcaş pentru sursa citată.


UPDATE 12:20 Mesajele de condoleanțe pentru legenda Craiovei, Ilie Balaci, continuă să vină cu repeziciune. Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei FCSB a postat și el un mesaj emoționant pe pagina personală de socializare: ”Pentru cei care n-au avut privilegiul de a te cunoaște, ai fost doar un fotbalist-minune și un antrenor genial. Noi, care te-am cunoscut, știm ce om ai fost. Știm câți oameni ai ajutat, ce gesturi incredibile ai făcut. Ne va fi tare dor de ține, Ilie. Tare dor…”

Pentru cei care n-au avut privilegiul de a te cunoaste, ai fost doar un fotbalist-minune si un antrenor genial. Noi,…

Publicată de Mihai Stoica pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 12:10 Sorin Cârțu a primit și el în această dimineață tulburătoarea veste că Ilie Balaci a încetat din viață. Cu lacrimi în ochi, fostul său coleg de la Craiova și de la echipa națională a declarat că nu îi vine să creadă că bunul său prieten s-a stins fulgerător:

”Eu sunt la București, am avut un botez. Acum câteva minute am vorbit cu prietenii noștri. Parcă suntem blestemați, nu se poate așa ceva”, a spus Cârțu, la Digi Sport Matinal.


UPDATE 11:55 Clubul Universitatea Craiova a postat în urmă cu puțin timp, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj de condoleanțe pentru marele Ilie Balaci: ”

”Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească!

NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!”, este mesajul postat de clubul din Bănie.

Intr-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească!NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!

Publicată de Universitatea Craiova pe Duminică, 21 Octombrie 2018


UPDATE 11:53 În urmă cu puțin timp, Vâlceanu Tania, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj a declarat în exclusivitate pentru realitateasportiva.net că Ilie Balaci nu a ajuns la spital, ci ambulanța a fost solicitată la domiciliu: ” Domnul Ilie Balaci nu a ajuns la spital. Ambulanța a fost solicitată la domiciliu, unde l-au găsit în stop cardio respirator. Medicii de pe ambulanță au făcut manevrele de resuscitare, și au cerut imediat și ajutorul celor de la SMURD. După mai bine de o oră de resuscitare, domnul Ilie Balaci a fost declarat decedat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.


Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci (62 de ani) a încetat din viață, în această dimineață.

Conform gds.ro, „Minunea blondă“ a suferit în această dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat minute bune, toate manevrele de resuscitare, însă din păcate, Ilie Balaci nu a răspuns la niciun stimul.

Ilie Balaci a decedat după o jumătate de oră de resuscitări.

ilie balacistop cardio respiratorilie balaci a muritcraiova