București va avea, din nou, un turneu WTA! Cine va organiza evenimentul

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 03 august 2022, ora 16:20,
Ion Țiriac, prin fundația pe care o conduce, va oferi Bucureștiului un turneu de tenis, pentru prima dată în ultimii trei ani
Ion Țiriac, prin fundația pe care o conduce, va oferi Bucureștiului un turneu de tenis, pentru prima dată în ultimii trei ani

În Capitala României va fi organizat, de Fundaţia Ţiriac, un turneu de tenis de nivelul WTA, în perioada 10-18 septembrie.

Ţiriac Foundation Trophy va fi organizat la Centrul Naţional de Tenis

Meciurile se vor juca la Centrul Naţional de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11). „Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis.

Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb.

Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Ţiriac.

Turneul organizat de Fundaţia Ţiriac oferă premii totale de 115.000 de dolari

Prin achiziţionarea licenţei de organizare a acestei competiţii de talie mondială, Fundaţia Ţiriac susţine tenisul şi oferă jucătorilor români şansa să joace în cadrul turneelor internaţionale din România.

Turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare, ca la toate celelalte competiții din circuit. Diferența apare pe tabloul de dublu, unde vor fi 8 echipe, nu 16.

De menționat că site-ul WTA și-a actualizat site-ul, iar competiția de la București apare în programul turneelor din acest an.

Competiţia oferă premii totale în valoare de 115.000 USD şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului feminin şi al Hologic WTA Tour şi sunt încântat să văd că această tradiţie frumoasă continuă şi în 2022, odată cu anunţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, vicepreşedinte WTA 125.

Finala primei ediții a Ţiriac Foundation Trophy se joacă pe 18 septembrie

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfăşura în zilele de 10 şi 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă pe 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a declarat, la rândul său, preşedintele WTA, Steve Simon.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federaţia Română de Tenis la sfârşitul lunii august. Turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele DigiSport. Ţiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în Bucureşti în ultimii trei ani. Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.

Tiriac Foundation TrophyFundaţia Tiriacion țiriac