Budescu este convins că nu din cauza kilogramelor a ratat naționala! ”Față de Astra, am cu 3,6 mai puţin”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 18 martie 2021, ora 23:37,
973462-deac-budescu-stanciu

Constantin Budescu (32 ani) nu a fost convocat pentru meciurile de debut ale naționalei în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Staff-ul reprezentativei României, în frunte cu Mirel Rădoi și secundul Nicolae Dică, a decis să nu-l convoace pe mijlocașul care joacă în prezent în Arabia Saudită din cauza kilogamelor în plus. Însă fostul giurgiuvean nu este de acord cu acest lucru și crede că altele au fost motivele neconvocării sale.

Sursa foto: Credit- Cătălin Soare, Profimedia Images

Budescu a declarat că are cu 3,6 kilograme mai puțin față de perioada în care evolua pentru Astra Giurgiu și era convocat constant la națională. Totodată, dă asigurări că excesul său de greutate este doar o legendă născocită pentru a fi discreditat.

„Despre kilograme, nu ştiu ce să zic. Acum am văzut şi eu. Când eram la Astra, chiar mă uit acum (n.r. se urcă pe cântar). Faţă de Astra, am 3,6 kilograme mai puţin, acum. Deci, nu cred că asta a fost problema.

Când eram la Astra, eram la echipa naţională, iar după acest transfer, nu. Şi am 3,6 kilograme mai puţin. Deci, este o prostie ce s-a spus! Nu cred că are relevanţă.

Am văzut că s-a spus că se pune foarte mult accentul pe ceea ce se face la echipa naţională. Păi, dacă vă uitaţi câte selecţii am eu la echipa naţională, ce randament am avut şi câte goluri am marcat probabil vă daţi seama şi de chestia asta”, a declarat Budescu, potrivit as.ro.

Mijlocașul de 32 ani își dorea să mai prindă minute în echipamentul ”Tricolorilor” și simțea că poate să mai ajute naționala României și în aceste preliminarii de campionat mondial.

„Nu este nicio dezamăgire, fără supărare. Eu îmi doream să fiu acolo ca să ajut echipa naţională. La vârsta mea, nu ştiu dacă echipa naţională mă mai ajută pe mine. Eu îmi doream doar să ajut echipa naţională.

Îmi doream să fiu acolo, ţinând cont că am avut evoluţii bune la Astra. Chiar mi s-a transmis că o să fiu convocat la echipa naţională. Asta este, nu avem ce face. Nu a vorbit nimeni cu mine”, a mai afirmat Budescu, conform sursei citate.

Budescu are 13 selecții la naționala României, pentru care a înscris de cinci ori.

CITEȘTE ȘI –>> Neconvocarea lui Budescu, tranșată categoric: „Mi-a plăcut de el ca fotbalist, dar e gras ca mine!”

budescupreliminariineconvocatnationala Romanieirealitatea