SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Caeleb Dressel, impresionat de David Popovici: ,,Copilul ăsta nu glumeşte”

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 29 iulie 2021, ora 10:24,
Caeleb Dressel/Sursa foto: Profimedia Images
Caeleb Dressel/Sursa foto: Profimedia Images

David Popovici, sportiv român de doar 16 ani, a terminat pe locul 7 în finala probei de 100 de metri liber, care a avut loc în această dimineaţă la Tokyo, în cadrul Jocurilor Olimpice.

Sportivul a concurat de pe culoarul al doilea la această probă şi a terminat cursa de 100 de metri cu un timp total de 48.04 secunde. După ce a obţinut locul patru în finala probei de 200 de metri liber şi poziţia a şaptea în finala probei de 100 de metri liber, aventura pentru David Popovici nu se încheie aici la Tokyo. Înotătorul de 16 ani va intra şi în calificările probei de 50 de metri liber, care vor avea loc vineri, 30 iulie 2021, de la ora 13:09.

David Popovici/Sursa foto: Profimedia Images
David Popovici/Sursa foto: Profimedia Images

Caeleb Dressel, cel care a câştigat finala probei de 100 de metri liber, a rămas impresionat de evoluţia lui David Popovici. Acesta spune că la vârsta de 16 ani nu înota la fel de bine ca românul.

,,Cu siguranță mi-a captat atenția, eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă.”, a declarat Caleb Dressel, potrivit The New York Times.

La începutul lunii, înainte de Jocurile Olimpice, David Popovici stabilea un record mondial de juniori, la Roma, 47 sec 30/100, unde a cucerit medalia de aur la Europenele de Juniori.

David Popovici/Sursa foto; Profimedia Images/Gian Mattia D'Alberto / LaPresse
David Popovici/Sursa foto; Profimedia Images/Gian Mattia D’Alberto / LaPresse

Citeşte şi JO 2020 | A PATRA MEDALIE PENTRU ROMÂNIA LA TOKYO! ARGINT PENTRU MARIUS COZMIUC ŞI CIPRIAN TUDOSĂ ÎN PROBA DE DUBLU RAME MASCULIN

 

realitateainottokyocaeleb dresselJocurile Olimpice