Campioana de la Roland Garros, marcată de meciul cu Halep: „A fost şocant!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat duminică, 11 octombrie 2020, ora 14:40,
swiatek halep

Iga Swiatek a încheiat două săptămâni de vis la Paris cu victoria din finala Roland Garros. La 19 ani, Swiatek a devenit prima jucătoare din Polonia câştigătoare a unui turneu de grand slam.

Surpriza reuşită în meciul din optimi cu Simona Halep a rămas în mintea jucătoarei care s-a descătuşat după victoria incredibilă, scor 6-1, 6-2.

„Înainte de finală, am spus că îmi este indiferent dacă câştig sau pierd. De fapt, a fost atât de şocant pentru mine să o înving pe Simona (Halep, în optimi), încât am gândit că oricum este un turneu reuşit pentru mine. Chiar nu mai aveam aşteptări. Ştiam că va fi dificil în finală. Nu vroiam să fiu prea stresată, iar atunci mi-am spus că este prea puţin important, dar am încercat să cred.

La final, chiar am profitat de moment. Nu pentru că îmi era indiferent dacă pierd sau câştig, ci pur şi simplu nu am vrut să mă gândesc tot timpul la asta. M-am concentrat pe lucrurile pe care ştiu să le fac, pentru că a câştiga, este de fapt consecinţa a ceea ce faci în fiecare moment”, a declarat Swiatek după succesul de la Paris.

Numărul 54 WTA, Swiatek ştie că succesul de la Paris o va face să îşi ia avânt în carieră.

„Este o experienţă care îmi schimbă viaţa” – a declarat jucătoarea poloneză.

roland garrossimona halepIga Swiatekcampioanasurprizadeclaratie